Menu
No title

                               

Clinica

Elevii teleormăneni au acumulat, în anul școlar trecut, peste un milion și jumătate de absențe Featured

Elevii teleormăneni au acumulat, în anul școlar trecut, peste un milion și jumătate de absențe

Potrivit Raportului privind starea învăţământului teleormănean, prezentat  recent de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, la nivelul școlilor din județ sute de elevi au fostt exmatriculați pentru absențe și 1888 au rămas repetenți.

La începutul anului şcolar 2016-2017, în Teleorman, au fost înscrişi 47.379 de elevi. La finalul anului şcolar, statisticile IȘJ arătau că în școli au au rămas 46.247 de elevi la toate nivelurile de învăţământ ( preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional, stagii de pregătire, postliceal, a doua şansă), iar dintre aceştia doar 36.732 de elevi au promovat anul. Cei mai mulți repetenți provin din învățământul gimnazial (810). Repetenți s-au înregistrat însă și în ciclul primar (380), și în ciclul liceal (588).

Elevii teleormăneni au acumulat în anul școlar trecut nu mai puțin de 1.567.835 absențe. Cele mai multe absențe s-au înregistrat în rândul elevilor de liceu-869.226. Din numărul total al absențelor adunate de elevii teleormăneni într-un singur an, 869.226 au fost absențe nemotivate.

În anul şcolar trecut, 248 de elevi au fost exmatriculaţi, majoritatea pentru numărul mare de absenţe acumulate, iar 211 elevi au abandonat cursurile unităţilor de învăţământ.

În ceea ce privește rezultatele la examenele naționale, Teleormanul s-a situat și anul trecut printre județele cu rezultate deloc încurajatoare. La Evaluarea Națională, promovabilitatea a fost de 63,47%, cu 13 procente sub media pe țară. La Bacalaureat, în Teleorman, promovabilitatea a fost de 56% în prima sesiunea și de doar 29,57% în cea de-a doua sesiune.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus