Menu
No title

                               

Clinica
Evenimente

Evenimente (2647)

Accident la Călmățuiu de Sus. O fata de 14 ani a ajuns la spital.

O adolescentă în vârstă de 14 ani a ajuns la spital, după ce un tractor a lovit un copac, iar arborele a căzut peste minoră.

Accidentul s-a petrecut pe raza localității Călmățuiu de Sus, iar în momentul în care a fost preluată de echipajul de salvare, fata era conștientă, însă acuza dureri la nivelul bazinului și membrelor inferioare, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman.

Pompierii roșioreni au fost alertați de producerea evenimentului în după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 februarie, iar la fața locului s-au deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu o autospecială descarcerare, și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

Cazul a fost preluat de polițiști, care vor stabili cauzele producerii accidentului.

 

Mai multe detalii...

Accident în Alexandria

Accidentul, în care au fost implicate trei mașini, s-a produs la intersecția străzilor Libertății cu Dr .Stângă. În urma coliziunii o persoană a ajuns la spital.

Unul dintre șoferi nu a respectat semnificația indicatorului STOP și a pătruns în intersecție fără se asigure. A intrat în coliziune cu un  alt autoturism care circula regulamentar și avea prioritate. Cele două mașini au ricoșat în alta, oprită regulamentar.

Cazul a fost preluat de poliție.

Mai multe detalii...

Perchezitii într-un dosar de evaziune fiscală. Mascații au descins și în Teleorman

În cursul dimineţii zilei de joi, 15 februarie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Olt, Vâlcea şi Teleorman şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii de consultanţă.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că  bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă a unor societăţi comerciale şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de servicii, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.500.000 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti face precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai multe detalii...

Bugetul Alexandriei pentru anul 2018, dezbătut în ședința Consiliului local de miercuri

Consiliul local al municipiului Alexandria se convoaca în sedinta extraordinara miercuri,  14 februarie 2018, ora 14.00, în sala de sedinte a Primariei Municipiului Alexandria, având pe ordinea de zi proiectul de hotarare cu privire la aprobarea Bugetului General al Municipiului Alexandria pe anul 2018.

Primăria Alexandria a publicat, începând cu data de 17 ianuarie 2018, proiectul bugetului local pe anul 2018. Proiectul a fost dezbătut în cadrul unei dezbateri publice, în data de 2 februarie.

Mai multe detalii...

Elevii se întorc la şcoală

Elevii se întorc, de astăzi, la școală, dupa vacanța intersemestriala care a durat o săptămânpă.Potrivit calendarului anului școlar 2017-2018, primul semestru s-a încheiat în 2 februarie, iar semestrul al doilea începe în data 12 februarie şi se va încheia în 15 iunie
Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este programată între 31 martie şi 10 aprilie, iar vacanţa de vară începe în 16 iunie şi se încheie în 9 septembrie.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se va încheia în data de 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie.
Mai multe detalii...

Concurență mare la poliție. 104 candidați pentru 8 posturi

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman sunt scoase la concurs opt posturi vacante: trei posturi de ofiţer, două de agent şi trei pentru personal contractual.

Pentru cele 8 posturi s-au înscris 104 candidați. Pentru ocuparea funcţiei de ofiţer specialist I la Serviciul Financiar s-au înscris 22 de candidaţi, pentru ocuparea funcţiei de ofiţer I la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au înscris 5 candidaţi, în timp ce pentru ocuparea postului de ofiţer de poliţie la Serviciul Criminalistic nu s-a înscris niciun candidat.

Pentru cele două posturi de agent de poliţie la Biroul Comunicaţii şi Informatică s-au înscris 32 de candidaţi, în timp ce pentru ocuparea funcţiei de ajutor şef post la Postul de Poliţie Cervenia s-au înscris alţi 2 candidaţi.

Pentru ocuparea postului de personal contractual vacant, muncitor calificat IV-I la Serviciul Logistic s-au înscris 16 candidaţi, pentru ocuparea postului de personal contractual vacant, operator controlor date II-I la Serviciul Rutier  s-au înscris 22 de candidaţi, iar pentru ocuparea  postului de personal contractual vacant, referent II-IA la Poliţia Videle s-au înscris 5 candidaţi.

Pentru posturile de poliţist, proba scrisă va fi susţinută în data de 17.03.2018, excepţie făcând postul de agent de poliţie ce va fi ocupat prin reîncadrare, caz în care se va susţine o probă de evaluare a performanţelor fizice în perioada 02-08.03.2018. De asemenea, în cazul personalului contractual, proba scrisă va avea loc pe data de 02.03.2018, iar interviul va fi susţinut la data de 07.03.2018.

 

Mai multe detalii...

Angajări la Spitalul Județean. Sunt scoase la concurs trei funcții de conducere

 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria în această perioadă, sunt scoase la concurs trei funcții de conducere,  respectiv cele de director medical, director îngrijiri şi director financiar-contabil.

Pentru a putea participa la concursul pentru unul dintre cele trei posturi, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii generale, respectiv să aibă domiciliul stabil în România; să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate; să nu aibă vârsta de pensionare, conform prevederilor legale în vigoare.

Fiecare dintre cele trei funcţii are stabilitie criterii specifice pe care candidaţii trebuie să întrunească.

Pentru funcţia de director medical, candidaţii trebuie să  fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicină, specializarea medicină, să fie confirmaţi cel puţin medic specialist şi să aibă cel puţin 5 ani vechime în specialitatea respectivă.

Concursul/examenul pentru ocuparea funcţiei specifice comitetului director al unităţii constă în trei probe, respectiv examenul scris care va avea loc pe data de 6 martie, susţinerea orală a proiectului de specialitate care va avea loc pe data de 9 martie şi interviul de selecţie programat tot pentru data de 9 martie.

Înscrierile se vor face la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, Str. Libertăţii nr. 1, iar dosarul de concurs se poate depune cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de data susţinerii concursului, la Serviciul R.U.N.O.S. al spitalului.

Pentru funcţia de director îngrijiri, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii spectifice, respectiv să fie asistenţi medicali generalişti principali; să aibă cel puţin 2 ani vechime ca asistenţi medicali generalişti principali; să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licenţă/absolvire.

Concursul/examenul pentru ocuparea funcţiei specific comitetului director al unităţii constă în trei probe, respectiv proba scrisă, programată pentru data de 2 martie, susţinerea orală a proiectului de specialitate şi interviul de selecţie, programate pentru data de 6 martie.

Înscrierile se vor face la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, Str. Libertăţii nr. 1, iar dosarul de concurs se poate depune, până pe data de 22 februarie, la Serviciul R.U.N.O.S. al spitalului,

Pentru funcţia de director financiar contabil, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe criterii specifice, respectiv să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă în profil economic; să aibă cel puţin 2 ani vechime în specialitatea studiilor; să deţină certificatul de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului European de conturi, precum şi de cunoaştere a reglementărilor europene în domeniu.

Proba scrisă va avea loc pe data de 12 martie, susţinerea orală a proiectului de specialitate şi interviul de selecţie sunt programate pentru data de 15 martie.

Înscrierile se fac la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, Str. Libertăţii nr. 1, dosarul de concurs se poate depune, până pe data de 05 martie, la Serviciul R.U.N.O.S. al spitalului.

 

Mai multe detalii...

Proiectul “Start Antreprenoriat!”, fonduri europene pentru afaceri mici

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, Asociatia Oamenilor de Afaceri  Arges si Asociatia de Dezvoltare Economico-Sociala au lansat implementarea proiectului “Start Antreprenoriat!” (POCU/82/3/7/106495), proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.Perioada de derulare a proiectului este de 36 luni intre 25 ianuarie 2018 si 24 ianuarie 2021. Obiectivul general al proiectului fiind cresterea gradului de ocupare in Regiunea Sud-Muntenia.

Proiectul “Start Antreprenoriat!” cu o valoare totala eligibila 8.830.942,56 lei din care 7.506.301,18 cofinantarea UE,va desfasura programe integrate de informare, formare antreprenoriala, acordare de consultanta si mentorat,  pentru 310 persoane- someri, persoane inactive, angajati sipersoane care desfasoara o activitate independenta (persoane fizice autorizate, titulari ai intreprinderilor individuale si membrii intreprinderilor familiale), care indeplinesc cumulativ,  urmatoarele conditii:

  • Intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;
  • Au  resedinta sau domiciliul in mediul rural sau urban din regiunea sud-Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dimbovita, Giurgiu,  Prahova, Teleorman);
  • Nu fac parte din grupul tinta al tinerilor NEETs cu varsta intre 16-24 ani care nu sunt salariati, nu sunt inscrisi la somaj sau intr-o forma de invatamant.

Principalele rezultate previzionate prin implementarea proiectului:

  • 310 persoane selectate in grupul tinta, din care 150 femei, instruite prin 16 sesiuni de cursuri de competente antreprenoriale;
  • 38 de planuri de afaceri selectate -pe baza unei competitii- pentru finantare prin ajutorul de minimis;
  • 76 de locuri de munca create, care vor trebui mentinute si dupa terminarea proiectului.

Persoanele ale caror planuri de afaceri au fost aprobate pentru finantare vor beneficia de efectuarea unui stagiu de practica intr-o intreprindere cu profil similar profilului afacerii finantate, de consiliere/consultanta/mentorat, asistenta pentru infiintarea intreprinderilor prin inregistrare la Oficiul Registrului Comertului si incheierea contractelor de finantare prin ajutor de minimis.

Dupa obtinerea ajutorului de minimis se va asigura monitorizarea functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate si decontarea sumelor finantate pentru implementare.

Firmele finantate vor trebui sa mentina fiecare,  pe o perioada de 18 luni, 2 posturi create prin afacere.

Informatii privind selectarea pentru GT se pot obtine folosind urmatoarele surse de informare:

-          Website-urile : www.adaf.ro; www.aoaarges.ro;www.adescda.ro

-          Blog: cursurigratuite.wordpress.com

-          Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin

Manager proiect

Cornelia Rotaru

www.adaf.ro

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 021.210.10.42

Mai multe detalii...

E carte, e film la bibliotecă

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman, instituţie aparţinând Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în data de 13 februarie 2018, ora 10.00, prima proiecție de film din acest an, în cadrul proiectului cultural “E carte, e film la bibliotecă”.

Având ca scop promovarea valorilor culturale româneşti şi străine, diversificarea serviciilor oferite de instituţie, fidelizarea diverselor categorii de utilizatori activi şi atragerea unor potenţiali utilizatori către bibliotecă, proiecțiile de film propun, în fiecare an, un titlu din literatura română și unul din literatura străină, după care au fost realizate ecranizări care s-au bucurat de succes.

Ediția din acest an va debuta cu proiecția filmului “Dincolo de pod”, inspirat de romanul “Mara” al lui Ioan Slavici, de la a cărui naștere s-au împlinit, la 18 ianuarie a.c., 170 de ani.

Scriitor, jurnalist și pedagog român, membru corespondent al Academiei Române, Ioan Slavici a fost considerat de criticul George Călinescu un „instrument de observație excelent” al mediului rural, oferind în nuvelele sale poporale și în studiile sale o frescă a moravurilor și a comportamentului oamenilor, oricare ar fi fost statutul social al acestora.

Câteva din scrierile sale – dintre care amintim: “Mara”, “Moara cu noroc”, “Popa Tanda: nuvele și povești”, “Basme”, “Zâna zorilor și alte povești”, “Proze”, “Teatru”, “Românii de peste Carpați”, “Amintiri” – se vor regăsi într-o microexpoziție ce va fi prezentată în deschiderea manifestării culturale, alături de câteva repere biobibliografice ale autorului.

Va urma proiecția filmului “Dincolo de pod”, din a cărui distribuție fac parte Leopoldina Bălănuță, Maria Ploae, Mircea Albulescu, Irina Petrescu, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Florin Zamfirescu, Monica Ghiuță și alții, pentru ca la final să aibă loc o dezbatere pe marginea acestuia și a cărții după care a fost realizat.

          Manifestarea culturală se va desfăşura, ca de fiecare dată, în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, în colaborare cu Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria, dar sunt invitate să participe și alte persoane dornice să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut.

 

 

 

Mai multe detalii...

Recomandări de la ISU Teleorman

Având în vedere numărul mare de incendii izbucnite în perioada sezonului rece din cauza coșului de fum și a instalațiilor electrice defecte ori cu improvizații, readucem aminte cetățenilor următoarele recomandări pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, și anume:

- evitaţi supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;

- depozitaţi jarul şi cenuşa numai în gropi special amenajate;

- amplasaţi lemnele şi rufele la o distanţă de minim 1 m faţă de sobele metalice, respectiv 50 cm faţă de cele din teracotă;

- supravegheaţi permanent focul;

- nu aprindeţi focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile;

- izolaţi coşurile de fum faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

- evitaţi încastrarea, în coşuri şi burlane, a elementelor combustibile ale acoperişului sau planşeului;

- curăţaţi  coşurile de evacuare a fumului de funingine.

- nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;

- nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;

- nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;

- nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;

- instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;

- verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

- respectaţi regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor privind folosirea aparatelor de utilizat gazele naturale şi a mijloacelor de încălzire de tip centrală;

- nu folosiţi instalaţiile de gaz improvizate;

- nu lăsaţi aparatele de utilizat gaze naturale în funcţiune nesupravegheate;

- dacă simţiţi miros de gaz, nu utilizaţi surse de aprindere cu flacără (chibrituri, brichete, etc.), nu aprindeţi lumina şi deschideţi ferestrele.

 

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

 

 

Mai multe detalii...

Incendiu la clădirea fostei unități școlare din localitatea Vitănești

În cursul zilei de ieri, la ora 14.47, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost alertați de faptul că în clădirea vechii unități de învățământ din localitatea Vitănești a izbucnit un incendiu.

La locul evenimentului au ajuns rapid două echipaje de intervenție, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă care au constatat faptul că focul se manifesta în interiorul unei încăperi unde erau depozitate mai multe calculatoare, aparatura laboratorului de fizică și elemente de mobilier, existând posibilitatea propagării incendiului la întreaga clădire.

Cu toate că intervenția a fost îngreunată de fumul dens care s-a degajat cu repeziciune pe holurile școlii și în clasele învecinate, pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în stadiul în care a fost găsit,  în aproximativ o oră și jumătate, fiind salvate bunuri materiale de peste 300000 de lei.

Au ars ori au fost deteriorate patru monitoare de PC, 6 geamuri termopan, elemente de mobilier, aparatura laboratorului de fizică, instalația electrică și tabloul de siguranțe, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit electric.

La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Mai multe detalii...

Accident rutier în Alexandria. Două persoane au ajuns la spital

Accidentul s-a produs la intersecţia străzilor Libertăţii cu Dr. Stâncă din municipiul Alexandria. În urma impactului, o persoană a avut nevoie de intervenţia echipei de descarcerare pentru a fi scoasă din caroseria maşinii.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că, din cauza neatenției, unul dintre șoferi nu a respectat semnificația indicatorului “STOP” și a intrat în intersecție fără se asigure, moment în care s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar și avea prioritate.

Două persoane din autoturismul care circula regulamentar, respectiv un bărbat în vârstă de 57 de ani şi soacra acestuia, o femeie în vârstă de 75 de ani, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, pentru investigaţii medicale amănunţite. La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Alexandria cu o autospecială descarcerare, o ambulanţă de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Cazul a fost preluat de poliție pentru cercetări.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed