Menu
No title

                               

Clinica

Copilul salvat din puț se află la terapie intensivă Featured

Copilul salvat din puț se află la terapie intensivă

Copilul salvat ieri la Balta Sărată se află, în continuare, internat în stare gravă la terapie intensivă. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu“, Raluca Alexandru, a declarat că băieţelul de un an de şi nouă luni a fost adus în stare critică, intubat şi ventilat mecanic.

Potrivit acesteia, copilul a făcut şi un stop cardiac şi a avut nevoie de manevre de resuscitare. Medicii l-au diagnosticat cu hipotermie severă şi l-au internat la secţia de terapie intensivă, fiindu-i administrată perfuzie de rehidratare şi fiind pus pe ”suport ventilator”. 

Băiețelul are probleme pulmonare pentru că i-a intrat lichid în plămâni.

”Băiețelul este în stare gravă. A venit în status postresuscitare, a făcut stop cardiorespirator în timp transportului, pe o hipotermie severă. A făcut un fel de sindrom de aspirație stând cu capul în jos. Probabil a vârsat sau a înghițit apă din fântână.Temperatura  corpului s-a stabilizat acum. Este în secția de terapie intensivă. Starea este stabilă, dar e gravă din cauza problemelor pulmonare”, a spus Raluca Alexăndrescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexăndrescu”.Împreună cu micuțul de 2 ani se află tatăl. Mama copilului , internată la Spitalul din Roșiorii de Vede, va fi extern astăzi.

 

 

 

Ultima actualizare Miercuri, 26 Aprilie 2017 09:13

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus