Menu
No title

                               

Clinica

Starea copilului salvat din puţ : ”Nu putem spune că este în afara oricărui pericol”

Starea copilului salvat din puţ : ”Nu putem spune că este în afara oricărui pericol”

Băieţelul de 1 an şi 8 luni, salvat din puţ la Balta Sărată a fost detubat, dar respiră cu mască de oxigen. Potrivit medicilor,starea critică se menţine până când el va fi mai bine pulmonar.

Dănuţ, băieţelul care a stat mai bine de 10 ore blocat într-un puţ la 16 metri adâncime, este în continuare în stare critică. ”Vestea bună e că copilul a putut fi detubat în cursul serii de ieri. Acum, pulmonar nu putem să spunem că este foarte bine, dar respiră spontan şi cu mască de oxigen. S-a trezit, a plâns. Să sperăm că după un consult neurologic care va fi făcut în cursul zilei de astăzi să avem şi un răspuns pozitiv. Nu puteam spune că este în afara oricărui pericol. Este în continuare la terapie intensivă. Starea critică se menţine până când el va fi mai bine pulmonar”, a anunţat Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Peste 50 de forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au chinuit, marţi, să scoată afară, în viaţă, copilul de nici doi ani, blocat într-un puţ îngust, la o adâncime de 16 metri, în localitatea Balta Sărată. Pentru pompierii teleormăneni a fost cea mai dificilă intervenţie de salvare din ultimii zece ani.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus