Menu
No title

                               

Clinica

Dănuț, copilul salvat din puț la Balta Sărată, a ajuns acasă. Mama copilului a născut chiar în ziua externării o fetiță Featured

Dănuț, copilul salvat din puț la Balta Sărată, a ajuns acasă. Mama copilului a născut chiar în ziua externării o fetiță

Dănuț, copilul de un an și opt luni, salvat din puț de la Balta Sărată, a ajuns acasă. Micuțul a fost externat ieri de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din capitală, după două săptămâni de tratament.

 Copilul care a căzut în fântână în urmă cu două săptămâni, în comuna Balta Sărată, a ajuns cu bine acasă. Băiatul a fost externat, miercuri, din spitalul Grigore Alexandrescu şi a plecat spre Balta Sărată condus de părinţi. Băiețelul a ajuns în comuna sa natală, doar însoțit de tatăl său , Vasile Pascu. Mama lui Dănuț, însărcinată în luna a noua, a intrat pe drumul dinspre București în travaliu şi s-a oprit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, unde a născut o fetiţă. "Avem o fetiţă de trei kilograme şi jumătate. Ne aşteptam să nască. Chiar ne-am grăbit. De aceea am şi întârziat. Despre băieţel, medicii au spus că este bine, sănătos. Ne-au dat analizele.Eu le mulţumesc pompierilor şi medicilor că mi-au ajutat copilul să se facă bine. De când am plecat de aici am stat numai lângă copil”, spune tatăl micuțului.

Bărbatul își amintește clipele de groază trăite în ziua în care copilul său a stat peste 10 ore într-un puț, la 16 m adâncime, dar și zilele de după salvare, când i-a stat la căpătâi în spital. ”Am strigat la el 'Dănuţ, tati, te rog eu mult deschide ochişorii!' A deschis ochişorii şi s-a ridicat în fund. Fără el nu puteam să mai trăiesc.", a mai spusVasile Pascu, tatăl copilului.

 În urmă cu două săptămâni, după ce copilul în vârstă de un an şi opt luni a căzut în fântâna din curtea casei într-un moment de neatenţie al mamei echipele de intervenţie au încercat mai bine de zece ore scoaterea lui la suprafaţă. Pentru eliberarea sa din puţ au intervenit mai mulţi reprezentanţi ai ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Olt şi Dolj. Copilul a stat două săptămâni în Spitalul "Grigore Alexandrescu" după ce a fost salvat din puţul în care căzuse în curtea casei.

 După ce a fost salvat, băieţelul a stat două zile conectat la aparate, iar după detubare a fost ajutat să respire cu o mască de oxigen. Abia după o săptămână de tratament cu antibiotic, băieţelul a fost mutat de la Terapie Intensivă la Secţia Pediatrie.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus