Menu
No title

                               

Clinica

Prevenirea situațiilor de urgență, obiectiv prioritar al pompierilor teleormăneni

Prevenirea situațiilor de urgență, obiectiv prioritar al pompierilor teleormăneni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman desfăşoară permanent activităţi orientate spre siguranţa cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În luna aprilie a acestui an, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au desfășurat mai multe controale de specialitate, pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile. Au fost executate un număr de 35 de controale, dintre care: 7 la obiective de investiții, 5 la operatori economici, 20 la instituții de învățământ și unități de cult, un serviciu privat pentru situații de urgență (SPSU) și două controale la operatorii economici ce intră sub incidența legii nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase.

Pe timpul desfășurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficiențe care au fost fie remediate pe loc, dacă acest lucru s-a putut, sau au fost sancționate și luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp.
Numărul total de deficiențe constatate a fost de 100, dintre care 95 au fost sancționate și 9 soluționate pe timpul controalelor. 75 dintre nereguli au fost la obiectivele aflate în exploatare/instituții și 25 la operatorii economici.

Urmare a acestor probleme descoperite de pompieri pe timpul controalelor, în funcție de gravitatea lor și de principiul gradualității, s-au aplicat 2 amenzi contravenționale în cuantum de 1000 de lei și 93 de avertismente.

În ceea ce privește pregătirea cetățenilor pentru diferite situații de urgență, inspectorii de prevenire au organizat și desfășurat instruiri la 24 de operatori economici și 79 de instituții, cu un număr total de aproximativ 1000 de participanți.

Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 23 de exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în caz de incendiu, la locul de muncă, fiind implicați aproape 130 de oameni. Privind protecția civilă, pompierii au executat 13 exerciții de alarmare/evacuare, unul dintre acestea fiind realizat pe timpul unui control inopinat.

La nivelul județului nostru sunt organizate 166 de cercuri tehnico-aplicative, dintre care 70 - „Prietenii pompierilor” și 96 - „Cu viața mea apăr viața”. În luna aprilie, pompierii au desfășurat 19 activități de îndrumare a acestora, urmând ca în luna mai activitățile să continue pe această linie.
În ziua de 23 mai, Inspectoratul Școlar Teleorman, sprijinit de personalul de specialitate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, va organiza faza județeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața”, în municipiul Alexandria.

Tot în luna mai a acestui an, pompierii militari au planificate o serie de controale de prevenire la unitățile de învățământ, unitățile silvice și la construcții de comerț cu suprafața desfășurată mai mare de 600 mp sau 200 mp, dacă sunt amenajate în clădiri de locuit colective, inclusiv piețe și centre comerciale cu standuri pentru comercianți.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus