Menu
No title

                               

Clinica

I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman participă la programul educațional „Școala Altfel” Featured

I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman participă la programul educațional „Școala Altfel”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman organizează în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, în perioada 15 mai – 09 iunie 2017, o serie de activităţi informativ – educative, atât la sediul unității, cât și la sediile subunităților din județ (Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle și Zimnicea). De asemenea, personalul Inspecției de Prevenire se va deplasa în unitățile de învățământ care au solicitat acest lucru, în vederea prezentării unor activități specifice prevenirii situațiilor de urgență și materialelor informative din cadrul campaniilor „RISC” și „Nu tremur la cutremur”.

Astfel, în fiecare zi din această perioadă a programului educațional „Școala Altfel”, pentru elevii și cadrele didactice care au ales să vină în cadrul unității noastre, se vor organiza și desfășura, între orele 09.00-13.00, următoarele activități:

- prezentarea tehnicii de intervenție din dotare;

- prezentarea echipamentului de protecție specific pompierilor;

- prezentarea unor materiale informativ-educative aferente campaniilor “RISC – Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale” și “Nu tremur la cutremur”;

- organizarea și desfășurarea de exerciții demonstrative (stingerea unui incendiu la tavă, descarcerarea unor persoane și/sau salvarea de la înălțime).

Totodată, reprezentanţii ISU Teleorman vor susține în această perioadă și lecţii de informare preventivă la unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască  riscurile la care este expusă o persoană în momentul declanșării unui cutremur și  modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul manifestării acestui fenomen, precum și manifestarea unui comportament preventiv la utilizarea focului deschis în gospodăriile populației.

Până în prezent, mai mulți elevi şi cadre didactice și-au anunțat intenția de a vizita subunitățile de pompieri, ceea ce le va permite să înțeleagă mai bine cum se desfășoară o zi din viața unui salvator. Prima zi din programul educațional „Școala Altfel” a debutat cu vizita a peste 60 de elevi  din cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” din municipiul Turnu Măgurele.

Reamintim tuturor celor interesați faptul că pe parcursul derulării programului educațional „Școala altfel”, toate subunitățile de pompieri din județ pot fi vizitate.  Vă așteptăm!

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus