Menu
No title

                               

Clinica

Dezbatere publică pe marginea noului Regulament de convieţuire socială Featured

Dezbatere publică pe marginea noului Regulament de convieţuire socială

Noul Regulament de convieţuire socială a fost dezbătut în cadrul unei ședințe publice desfășurate la Primăria Alexandria.La întâlnire au participat câteva zeci de persoane, majoritatea pensionari, și reprezentanți ai municipalității.

Propunerile acestora au vizat în principal sancţionarea deţinătorilor de câini de companie, care nu curăţă dejecţiile fiziologice ale animalelor, sau care nu au asupra lor ustensilele necesare curăţării acestora, atunci când ies pe străzile municipiului. Oamenii au atras atenţia că mizeria lăsată de câini în spaţiile publice constituie un real pericol pentru sănatate, în special a copiilor. O altă propunere a fost sancţionarea celor care taie copaci după bunul plac. S-a propus introducerea în regulamentul de convieţuire socială introducerea obligativităţii ca, pentru un copac tăiat, să fie plantaţi zece puieţi. Distrugerea spaţiilor verzi şi a mobilierului stradal a fost o altă problemă ridicată în cadrul dezbaterii publice, participanţii considerând că sancţiunile prevăzute în regulament nu sunt suficiente.

Proiectul Regulamentului de convieţuire socială prezentat este structurat pe 23 de capitole, care privesc de la asigurarea gospodăririi şi curăţeniei în municipiul Alexandria, obligaţiile şi răspunderile care revin autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a localităţii, protecţia şi conservarea spaţiilor verzi, calitatea aerului şi apei, până la reguli privind contrucţiile, depozitarea deşeurilor, folosirea echipamentelor de joacă, deţinerea şi creşterea animalelor, înhumarea persoanelor decedate etc.

Sunt prevăzute şi sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de convieţuire socială, amenzile fiind cuprinse între 50 şi 10.000 lei, în funcţie de gravitatea contravenţiei. Noul Regulament de convieţuire socială va intra în vigoare după ce acesta va fi aprobat de consiliul local al municipiului Alexandria.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus