Menu
No title

                               

Clinica

Peste 100 de misiuni ale jandarmilor teleormăneni pentru menţinerea ordinii publice

Peste 100 de misiuni ale jandarmilor teleormăneni pentru menţinerea ordinii publice

     În perioada 08 – 14.05.2017, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman au executat 108 misiuni pentru menţinerea ordinii publice în mediul urban şi rural, 4 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării unor manifestări cultural artistice, cu public numeros, 1 misiune de asigurare a măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării unei manifestări sportive, 11 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, la solicitarea instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, precum şi 8 misiuni executate în comun cu alte instituţii în baza planurilor de cooperare şi a protocoalelor de colaborare.

        Pe timpul executării misiunilor specifice au fost aplicate 15 avertismente scrise, 27 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4 500 lei şi au fost constatate 6 infracţiuni (unde au fost încălcate prevederile din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale O.U.G. nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare).

Astfel, pe raza localităţii Brânceni, o patrulă de jandarmi care efectua o misiune în comun cu reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, au identificat 2 persoane care sustrăgeau energie electrică de la stâlpul stradal, folosindu-se de instalaţii clandestine, prin care îşi alimentau receptorii electrici din locuinţă.

         În conformitate cu art. 228 Cod Penal şi art. 92 alin. (2) din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale, cu modificările şi completările ulterioare, „folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea” constituie infracţiune, fapt pentru care jandarmii au procedat la întocmirea proceselor – verbale de constatare a infracţiunii, acestea fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, spre soluţionare.

        O altă infracţiune a fost constatată pe raza localităţii Conţeşti, în timpul executării unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, unde echipa de jandarmi împreună cu inspectorul piscicol din cadrul A.N.P.A. au identificat o persoană în vârstă de 44 de ani care pescuia, pe râul Vedea, cu o unealtă interzisă, tip „halău”, în perioadă de prohibiţie.

        În conformitate cu prevederile art. 64 lit. e) şi i) din OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, precum şi „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, constituie infracţiuni, fapt pentru care documentele întocmite de jandarmi au fost înaintate, spre soluţionare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Aceste fapte reprezintă o încălcare a prevederilor legale şi a normelor de convieţuire socială iar pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi pentru promovarea unor relaţii civilizate în viaţa cotidiană, Jandarmeria Teleorman va acţiona pentru prevenirea şi stoparea fenomenului infracţional în aceste domenii prin executarea frecventă de misiuni în colaborare cu lucrătorii din cadrul instituţiilor abilitate. 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus