Menu
No title

                               

Clinica

”Trimite un copil la film”. Campanie inițiată de parohia Trivalea Moșteni

”Trimite un copil la film”. Campanie inițiată de parohia Trivalea Moșteni

Părintele Bogdan Nedea din Trivalea Moşteni şi-a luat în serios rolul de părinte pentru cei aproximativ 50 de copii din parohia sa, micuţi care provin în majoritate din familii fără posibilităţi materiale. Cei mici au găsit la biserică nu numai îndrumare spirituală, ci şi o mâncare sau haine, strânse de părinte din donaţii.

 Recent, preotul Nedea a lansat în spațiul virtual o nouă campanie menită să aducă un zâmbet pe fețele copiilor din parohia sa. Preotul a cerut sprijin pentru a duce 25 de copii din Trivalea Moșteni la film. ”Adu zâmbetul pe chipul unui copil prin trimiterea lui la film .Suntem 25 de copii si ne dorim sa vizionam un film la cinematograf . Pentru a face acest lucru posibil avem nevoie de ajutorul tau . Pretul unui bilet este de 70 lei ( include intrarea la film , o pizza cu un suc dupa , si transportul ).Banutii pentru bilet se depun in contul Parohiei RO20 BTRL 0350 1205 F668 68XX , deschis la Banca Transilvania , suc. Alexandria”, a scris părintele Bogdan Nedea pe pagina sa de Facebook.

Centru pentru copii

 Din dorinţa de ajuta şi mai mult copiii din parohia sa, preotul a luat decizia de a transforma clădirea fostei şcoli din curtea bisericii într-un centru destinat copiilor sărmani. ”Avem în parohie aproximativ 50 de copii. Încercăm să le oferim ceea ce familiile lor, fără posibilităţi materiale. Văzând problemele cu care se confruntă majoritatea oamenilor din mediul rural -lipsa educaţiei, neajunsurile-am hotărât să readucem la viaţă această cladire abandonată ce până nu demult a însemnat locul unde majoritatea enoriaşilor au învăţat să ţină un stilou in mână”, spune părintele Bogdan Nedea.

În noul centru, copiii vor beneficia nu doar de o masă caldă, ci şi de ajutor la teme. Beneficiarii sunt copiii parohiei, aproximativ 50 la număr, care ar putea servi o masă caldă şi, in baza profesorilor voluntari, ar putea face temele sau diferite activităţi educative. Oricine vrea să întindă o mână de ajutor copiiilor poate să o facă, contactându-ne pe pagina de Facebook”, mai spune părintele Bogdan Nedea. 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus