Menu
No title

                               

Clinica

Deficit de cadre medicale în Teleorman. Medicii ocolesc județul din cauza infrastructurii locale și a lipsei locuințelor de serviciu Featured

Deficit de cadre medicale în Teleorman. Medicii ocolesc județul din cauza infrastructurii locale și a lipsei locuințelor de serviciu

Reprezentanții Uniunii Județene Sanitas Teleorman au solicitat Comisiei de Dialog Social rezolvarea deficitului de medici și acordarea tichetelor de masă restante.

Potrivit președintelui Sanitas la nivel județean, Victoria Clinceanu, cele două probleme afecteazã major sistemul de sãnãtate. " Avem nevoie de medici, foarte mulți medici. Sunt spitale care se vor desființa din cauza neputinței medicilor sã ajungã acolo. Spitalul județean Alexandria este foarte solicitat. Nu putem ajunge la a desființa un spital...Turnu, Zimnicea. În ceea ce privește tichetele de masã, Spitalul Județean nu are probleme cu tichetele. Existã probleme la spitalul din Zimnicea și la spitalul din Turnu Măgurele.", a spus în timpul ședinței, Victoria Clinceanu. Conducerile unitãților spitalicești, în care se înregistreazã probleme în privința acordării tichetelor și a deficitului de personal, au susținut că medicii nu sunt interesați de ocuparea posturilor vacante din cauza infrastructurii locale, a lipsei locuințelor de serviciu.

 În privința acordãrii tichetelor de masã, managerii susțin cã bugetul nu le permite acordarea acestor drepturi salariale. Potrivit secretarului de stat la Ministerul Consultãrii Publice și Dialogului Social, Marius Sepi, prezent la ședința comisiei de Dialog Social, în programul Guvernului există preocupare pentru sistemul de sănătate, iar pentru problemele semnalate de medicii din Teleorman existã și soluþii. "Nu putem repara de pe azi pe mâine totul, dar prin transferul de la bugetul de stat, știm bine cã este prevedere de la 1 ianuarie, se va acorda acea normã de hranã în valoarea la douã salarii minime pe economie și atunci nu vor mai avea aceste probleme. Toți salariații bugetari vor beneficia de aceastã creștere de venituri prin norma ,de hranã." a declarat Marius Sepi.

 Conform sursei citate, pornind de la aceastã idee, dar și prin grija primarilor de a asigura medicilor strictul necesar pentru desfãșurarea activitãții, în Teleorman, dar și în alte județe ale țãrii, problema deficitului de personal s-ar putea rezolva.

Potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, la nivelul Spitalului județean de Urgențã din Alexandria existã un deficit de 44 de medici și 68 de asistente. În prezent, în cadrul unitãții spitalicești sunt încadrați 120 de medici și 398 de asistenți. Cel mai mic deficit de personal se înregistreazã la spitalul TBC, la cel din comuna Poroschia și la cel din orașul Zimnicea.

Ultima actualizare Joi, 22 Iunie 2017 09:05

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus