Menu
No title

                               

Clinica

Prevenirea situațiilor de urgență, obiectiv prioritar al pompierilor teleormăneni

Prevenirea situațiilor de urgență, obiectiv prioritar al pompierilor teleormăneni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman desfăşoară permanent activităţi orientate spre siguranţa cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În luna iunie a acestui an, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au desfășurat mai multe controale de specialitate, pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile. Au fost executate un număr de 54 de controale, dintre care: 11 la obiective de investiții, 21 la operatori economici (9 controale au fost inopinate), 18 la instituții (11 controale inopinate) și 4 la localități.

Pe timpul desfășurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficiențe care au fost fie remediate pe loc, dacă acest lucru s-a putut realiza, sau au fost sancționate și luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp.

Numărul total de deficiențe constatate a fost de 284, dintre care 243 au fost sancționate și 20 soluționate pe timpul controalelor. Defalcat, aceste nereguli depistate au fost: 29 la obiective de investiții (25 sancționate), 100 la obiective aflate în exploatare-instituții (7 soluționate și 93 sancționate), 115 la obiective în exploatare – operatori economici (13 soluționate și 101 sancționate), 40 la localități (24 sancționate). De asemenea, au fost sancționate 3 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu dar care aveau aviz de securitate la incendiu, iar alte 7 obiective au fost sancționate pentru lipsa avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu.

Urmare a acestor probleme descoperite de pompieri pe timpul controalelor, în funcție de gravitatea lor și de principiul gradualității, s-au aplicat 20 amenzi contravenționale în cuantum de 33500 de lei și 223 de avertismente.

În ceea ce privește pregătirea cetățenilor pentru diferite situații de urgență, inspectorii de prevenire au organizat și desfășurat instruiri la 18 operatori economici și 19 instituții, cu un număr de aproximativ 200 de participanți.

Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 24 de exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în caz de incendiu la locul de muncă, fiind implicați aproape 818 oameni. Au fost realizate 6 puncte de informare preventivă, Ziua Informării Preventive (Ziua Porților Deschise), 2 acțiuni de informare la unitățile de învățământ, cu un număr de aproximativ 700 de participanți.

 

La nivelul județului nostru sunt organizate 166 de cercuri tehnico-aplicative, dintre care 70 - „Prietenii pompierilor” și 96 - „Cu viața mea apăr viața”. În luna iunie, pompierii au desfășurat o activitate de îndrumare a acestora, premergător participării la etapa zonală a concursului „Cu viața mea apăr viața”, ce s-a desfășurat în Giurgiu, reprezentanții județului nostru ocupând locul I atât la gimnaziu, cât și la liceu.

Tot în luna iunie a acestui an, pompierii militari au planificate și desfășurat o serie de instruiri comune cu reprezentanții APIA, GNM și APM în domeniul prevenirii incendiilor de vegetație uscată cu operatorii economici din domeniul agricol.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus