Menu
No title

                               

Clinica

40 de agenţi economici din judeţ, premiaţi de Direcţia Judeţeană de Statistică pentru buna colaborare

40 de agenţi economici din judeţ, premiaţi de Direcţia Judeţeană de Statistică pentru buna colaborare

Aproximativ 40 de agenți economici din județ au primit diplome pentru colaborarea avutã cu Direcþia Județeanã de Statistică, cu ocazia împlinirii a 158 de ani de statistică oficialã în România.

 Evenimentul desfãșurat sub forma unei mese rotunde a pus accent pe importanța mediului de afaceri în furnizarea datelor necesare statisticienilor.

"Vreau să dăm un exemplu de bună colaborare și celor care au întârzieri sau care nu răspund tot timpul solicitărilor Direcției Județene de Statistică. Vrem să subliniem rolul și importanța datelor furnizate de către agenții economici pentru fundamentarea deciziilor economice și pentru conturarea unor politici cât mai bune pentru cetãțenii României și pentru România. Una dintre prioritățile noastre a fost și este în permanență reducerea și îmbunătățirea sarcinii de răspuns pentru agenții economici", a declarat în cadrul evenimentului, directorul adjunct al DJS Teleorman, Gabriel Crîngeneanu.

 Agenții economici prezenți au evidențiat rolul societãților în luarea deciziilor la nivel central. "Am constatat că aceste informații pe care noi, mediul de afaceri, suntem chemați sã le furnizăm statului prin Direcția de Statistică sunt de o importanțã covârșitoare în luarea deciziilor la nivel statal, la nivelul administrației centrale, în alcătuirea strategiilor economice. Cu cât informațiile furnizate sunt mai calitative cu atât cei care prelucreazã pot scoate idei, tendințe pe care le pot pune la dispoziția celor responsabili cu evoluþia societății . Statistica se practică ", a spus Paul Șchiopu, unul dintre furnizorii de date statistice prezenți la eveniment. Agenții economici și Direcþia Județeanã de Statistică vor lansa în anul 2018, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea județului, o broșură care conþine evoluția istorică a statisticii din Teleorman. Potrivit furnizorilor și producãtorilor de date statistice, broșura este finalizatã în mare parte.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus