Menu
No title

                               

Clinica

Ziua mondială a hepatitei

Ziua mondială a hepatitei

În întreaga lume, la 28 iulie, este marcată Ziua mondială a hepatitei, un eveniment anual care focalizează asupra factorilor de risc, prevenţiei şi controlului hepatitelor virale.

Prima celebrare a unei zile internaţionale privind hepatita a fost organizată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (WHA), la 19 mai 2010. În urma succesului acestei iniţiative, Adunarea Mondială a Sănătăţii a stabilit ca 28 iulie să fie celebrată în fiecare an drept Ziua mondială a hepatitei.

Pe 28 iulie a.c., comunitatea globală a hepatitei se va reuni în întreaga lume pentru a creşte conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei de a lupta împotriva acestui flagel.

Şi anul acesta – 2017 –, evenimentul se desfăşoară la nivel mondial şi se doreşte realizarea unui record de participare, pentru a intra în Cartea Recordurilor - GUINESS BOOK.

          În municipiul Alexandria, prin promovarea acestui eveniment, sperăm să încurajăm oamenii din comunitatea locală şi din judeţ care se confruntă cu hepatita să ia măsurile preventive necesare, iar acţiunea să aibă un impact vizual pozitiv.

          Evenimentul se va desfăşura sub deviza: «NU LĂSA HEPATITA SĂ-ŢI DISTRUGĂ VIAŢA, E MAI APROAPE DECÂT CREZI! TESTEAZĂ-TE! SUNT EU NUMĂRUL 12?».

          Scopul acţiunii este de a aduce în centrul atenţiei comunităţii noastre afecţiunile hepatice şi necesitatea de a lua măsurile preventive necesare împotriva acestui flagel mondial, care afectează 1 din 12 persoane.

          Evenimentul va avea loc vineri, 28 iulie a.c., începând cu orele 900, în faţa Pieţei Centrale din municipiul Alexandria.

          Organizatorii sunt: Primăria municipiului Alexandria, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Teleorman, Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Şcoala Postliceală Sanitară de Stat Alexandria, Şcoala Postliceală Sanitară «Carol DAVILA» Alexandria, Filiala Teleorman a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice.

          Vor fi prezenţi pacienţi cu afecţiuni hepatice, pacienţi cu alte afecţiuni, elevi ai şcolilor postliceale sanitare din Alexandria, elevi din şcolile şi liceele din Alexandria, cetăţeni din Alexandria şi din judeţ de ambele sexe şi de diferite vârste, mass media locală.

          Moderatorul manifestării este preşedintele filialei APAH Teleorman, domnul colonel în rezervă Viorel Ciobanu.

Ultima actualizare Joi, 27 Iulie 2017 11:49

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus