Menu
No title

                               

Clinica

Trupa de teatru Alter Ego de la Liceul tehnologic nr 1. Alexandria va urca pe scena de la Ideo Ideis Featured

Trupa de teatru Alter Ego de la Liceul tehnologic nr 1. Alexandria va urca pe scena de la Ideo Ideis

Cei 10 liceeni din trupa de Teatru Alter Ego a Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria se pregătesc intens zilele acestea pentru a pune în scena piesa ”Gaițele” în cadrul Festivalului de Teatru ”Ideo Ideis”” care se va desfășura la Alexandria în perioada 7-13 august.

 Pasiunea pentru teatru îi determină pe cei 10 elevi ai Liceului Tehnologic nr.1 din Alexandria, membri ai trupei Alter Ego,  să își petreacă vacanța de vară într-o sală de clasă din liceu. Zilnic își petrec câte 4-5 ore la repetiții, sub îndrumarea profesoarei Luminița Vilae și se pregătesc din greu pentru participarea la Festivalul de Teatru Ideo Ideis, o premieră și pentru copii, dar și pentru liceul cu profil tehnologic care nu a mai avut până acum reprezentanți în festivalul-fenomen de la Alexandria.

Cei mai mulți dintre copiii de la Alter Ego provin din mediul rural și fac naveta sau locuiesc în internat.  ”Trupa de teatru Alter Ego a Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria a luat ființă acum doi ani, odată cu concursul organizat de Primăria Alexandria, ”Pauza de teatru”. Încă de la început am acceptat provocarea de a participa alături de celelalte licee din oraș la acest concurs. Anul trecut am câștigat premiul al doilea. Am fost onorați, ne-am bucurat tare mult. Anul acesta am răspuns din nou pozitiv acestui concurs. Am obținut trofeul festivalului și participarea la Ideo Ideis. Ne pregătim intens cu piesa ”Gaițele” de Alexandru Kirițescu”, spune profesorul coordonator al trupei , Luminița Vilae.

”Au prins curaj, au încredere în forțele lor și se simt apreciați”

Elevii de la Liceul tehnologic nr 1. au încheiat perioada de practică pe 1 iulie, iar pe 15 iulie au revenit în internatul școlii și în liceu pentru a pregăti piesa pe care o vor prezenta în cadrul festivalului Ideo Ideis, sâmbătă, 12 august, la ora 11.00

” Copiii din trupă sunt în clasa a X-a și a XI-a, avem și o absolventă care acum este studentă . Ni s-a mai alăturat și un elev de la Colegiul Național ”A. I Cuza”. Pe ei teatrul îi ajută tare mult, pentru dezvoltarea lor personală. De când facem teatru împreună formăm o familie, am învățat să ne respectăm, am învățat ce înseamnă punctualitate. Am învățat că fiecare membru al trupei este foarte important și atunci când un membru lipsește nu putem să facem repetițiile, nu ne iese treaba așa cum trebuie. Au prins curaj, au încredere în forțele lor și se simt apreciați” , mai spune profesorul coordonator.

Vor da viață personajelor celebre din ”Gaițele”

Fie că vin din Talpa, Suhaia sau Alexandria, fie că locuiesc în internat sau vin cu autobuzul la repetiții, copiii din Alter Ego sunt uniți de pasiunea pentru teatru. Majoritatea și-au descoperit înclinația către acest domeniu în liceu și cei mai mulți dintre ei cochetează cu ideea de a încerca, după liceu, să ducă mai departe acestă pasiune.  Roxana Viziru din Talpa este elevă în clasa a XI-a și pe scena de la Ideo va da viață personajului Aneta Duduleanu :” Îmi place foarte mult. Este un talent. Îmi plăcea de când eram mai mică. Am zis că de ce să nu încerc și eu. Aș vrea tare mult, după liceu, să continui cu această pasiune”.

Cătălin Vilae, elev al Colegiului Național ”Al . I Cuza” s-a alăturat și el trupei Alter Ego pentru rolul Mircea Aldea din piesa ”Gaițele”:  ” M-a atras încă de mic. Am activat în trupa de teatru de la Palatul Copiilor. Mă gândesc mai departe la posibilitatea de a face teatru. Experiența Ideo Ideis este o experiență  nouă.Suntem foarte încântați că vom participa.

Mădălina Stavarache, clasa a XI-a, la profilul gastronomie, va da viață personajului Vanda: ”Sunt din Plosca și fac naveta. Pasiunea este mult mai puternică decât un efort atât de mic”.

Costume și decoruri procurate cu ajutorul unor oameni de bine

Pentru pregătirea piesei pe care o vor prezenta la Ideo Ideis, copiii de la Liceul tehnologic nr.1 Alexandria nu au avut fonduri. Au primit însă ajutorul unor oameni de bine. ”Copiii activează în cadrul cercului de teatru de la Palatul Copiilor. În urma parteneriatului pe care îl avem cu Palatul Copiilor, doamna profesoară ne împrumută de fiecare dată decorurile de care avem nevoie. Costume am găsit la o doamnă de bună credință care are o firmă specializată cu petreceri copii și ni le împrumută cu drag. Ne descurcăm fără fonduri și cu multă pasiune, cu ajutorul unor oameni de bine”, mărturisește prof. Luminița Vilae.

Cei care vor să îi vadă și să îi susțină pe micii actori de la Liceul Tehnologic nr 1. din Alexandria sunt așteptați la Festivalul Ideo Ideis, între 7 și 13 august.  Reprezentația ”Gaițele” este programată pentru ziua de 12 august, ora 11.00, Casa de Cultură din Alexandria. Tinerii liceeni din Alexandria vor participa la festival alături de alte 8 trupe de tineri actori din diferite orașe ale țării.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima actualizare Miercuri, 02 August 2017 13:00

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus