Menu
No title

                               

Clinica

Incendiu violent la o casă din Rădoiești Vale

Incendiu violent la o casă din  Rădoiești Vale

Aproape cinci ore au lucrat azi-noapte pompierii militari roșioreni pentru a reuși să stingă un incendiu ce se manifesta la o casă de locuit din localitatea Rădoiești Vale.
Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 02.11, la fața locului intervenind în cel mai scurt timp patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o motopompă.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la una dintre casele de locuit ale lui Radu N., în care nu locuia nimeni, precum și la mai multe anexe, cu pericol de propagare la locuințele din imediata apropiere.

Militarii au reușit să localizeze incendiul în aproximativ 10 minute, lichidarea acestuia realizându-se după aproape cinci ore, intervenția fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale ușor combustibile, de fumul dens și de lipsa surselor de apă, alimentarea fiind făcută în navetă, de la o baltă de pe raza localității, cu ajutorul unei motopompe. Pe timpul intervenției, pompierii au scos din casa cuprinsă de foc un număr de 10 butelii, acestea putând constitui un pericol pentru salvatori și pentru cetățenii de la fața locului.
Au ars ori au fost deteriorate de flăcări casa de locuit cu bunurile din interior, compusă din trei dormitoare, o bucătărie și un hol, trei adăposturi de animale, un depozit de cereale realizat din lemn, un șopron, un foișor, o bucătărie de vară, 2 frigidere, 10 butelii, o căruță și o cabalină, documentele casei și mai multe acte personale.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 40000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând locuințele aflate în imediata vecinătate, la peste 60000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la instalația electrică a casei de locuit.
Din păcate, incendiul a fost observat foarte târziu de proprietar și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, flăcările fiind propagate la întreaga casă de locuit și la anexele din apropiere.
La această intervenție nu s-au înregistrat victime omenești.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus