Menu
No title

                               

Clinica

FOTO Bilanțul furtunii:20 de copaci doborâți de vânt, trei acoperișuri smulse și mai multe autoturisme deteriorate Featured

FOTO Bilanțul furtunii:20 de copaci doborâți de vânt, trei acoperișuri smulse și mai multe autoturisme deteriorate

În cursul zilei de ieri, 03 septembrie a.c., în intervalul orar 13.30 – 15.00, vântul puternic sub aspect de vijelie a produs importante pagube materiale în județul Teleorman, în special în municipiile Alexandria și Turnu Măgurele.

În perioada de timp menționată, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost primite peste 25 de apeluri, cetățenii semnalând diferite probleme: copaci rupți, fire electrice deteriorate, acoperișuri smulse de vânt, carosabil blocat de copaci, etc.

Pentru gestionarea acestor situații de urgență, au fost mobilizate importante forțe și mijloace de intervenție, atât din partea Insectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, care a acționat cu 10 autospeciale și mijloace specifice, cât și de la Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din localitățile afectate de vijelie, de la Secția Drumuri Naționale, Poliție și alte instituții cu rol în gestionarea acestor evenimente.

Bilanțul acestor fenomene a fost următorul: 20 de copaci rupți ori doborâți de vânt, 3 acoperișuri smulse și cateva autoturisme deteriorate de resturile acestora.

Pe DN 52, pe ruta Turnu Măgurele – Alexandria, pompierii militari turneni au intervenit pentru îndepărtarea unui număr de 8 copaci care blocau parțial sau total carosabilul pe anumite tronsoane. Militarii, cu ajutorul drujbelor din dotarea autospecialelor, au reușit să degajeze resturile de copaci de pe drum, traficul rutier fiind reluat în cel mai scurt timp posibil.

Tot pompierii militari turneni au intervenit în aceeași perioadă de timp pentru îndepăratarea unui acoperiș căzut de pe un bloc de locuințe, din municipiul Turnu Măgurele, pe strada Independenței. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri după producerea acestui eveniment.

Detașamentul de Pompieri Alexandria a intervenit în același interval de timp la mai multe evenimente, astfel: - pentru îndepărtarea unui acoperiș căzut pe str. 1 Mai, care a afectat și câteva autoturisme, - pentru degajarea elementelor de acoperiș pătrunse într-un balcon pe strada Libertății, - pentru îndepărtarea copacilor de pe carosabil sau fire de electricitate de pe raza localităților Mavrodin, Călinești, Lăceni și Furculești.

Pompierii militari teleormăneni au mai acționat și în orașul Zimnicea, Troianul, DN 65 A și DJ 703 pentru a înlătura copacii căzuți pe carosabil ori pe cablurile de electricitate.

La șase astfel de evenimente au acționat și membrii Comitetelor locale pentru situații de urgență, cu mijloace propri, situația în zonă revenind astfel la normal.

Furnizorul de energie electrică din județ a avut în permanență pe teren 11 echipe de intervenție care au lucrat pentru remedierea problemelor apărute la rețeau de electricitate. În această dimineață operatorul economic a informat că la nivelul județului mai sunt doar 75 de deranjamente, în 4 localități, și anume: Furculești, Spătărei, Crângu și Bogdana.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleoman adresează mulțumiri tuturor instituțiilor cu rol în gestionarea acestor situații de urgență, generate de fenomenele meteorologice (Primăriei Municipiului Alexandria, Primăriei Municipiului Turnu Măgurele, Inspectoratului Județean de Poliție, Secția Drumuri Naționale și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale localităților afectate), care în cursul zilei de ieri au intervenit rapid pentru rezolvarea problemelor apărute la nivelul județului nostru.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus