Menu
No title

                               

Clinica

Întreceri sportive de biciclete și role în Săptămâna Europeană a Mobilității

      SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII (EUROPEAN MOBILITY WEEK) are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie. Săptămâna încurajează municipalitățile europene să introducă și să promoveze măsuri de transport durabile și invită oamenii să încerce alternative la folosirea mașinii.

     Din 2002 EUROPEAN MOBILITY WEEK a încercat să influențeze problemele de mobilitate și transport urban, precum și îmbunătățirea sănătății publice și a calității vieții. SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII oferă oamenilor oportunitatea de a medita asupra utilizării străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combatere a anumitor provocări, precum poluarea aerului și poluarea fonică, ambuteiajele, accidentele de circulație și problemele de sănătate.

     SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților, organizațiilor și asociațiilor de pe plan local pentru:

• promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă,

• creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții ale tendințelor actuale în materie de mobilitate,

• instituirea de parteneriate cu părțile interesate de la nivel local,

• participarea într-o campanie desfășurată la nivel european, partajând un obiectiv și o identitate cu alte centre urbane,

• evidențierea angajamentului local față de politicile privind transportul urban durabil,

• lansarea de noi politici și măsuri cu caracter permanent.

     Fiecare EUROPEAN MOBILITY WEEK se concentrează pe un anumit subiect legat de mobilitatea durabilă.

     Tema EUROPEAN MOBILITY WEEK din acest an, “O mobilitate nepoluată, partajată şi inteligentă”, se concentrează pe un concept nou întâlnit - de partajare. Acesta promovează soluții de mobilitate comună și scoate în evidență avantajele modurilor de transport mai curate. Tehnologiile inteligente de transport pot facilita de asemenea partajarea. Oamenii sunt încurajați să utilizeze opțiuni de mobilitate comune, disponibile pentru a călătorii în orașele lor dar și între orașe și zonele suburbane. Pentru a ne permite să vorbim despre „mobilitate partajată“ trebuie să existe o platformă intermediară pentru a aduce serviciul și utilizatorul împreună. Această platformă este cel mai adesea un site sau o aplicație pentru dispozitive mobile, care permite utilizatorilor înregistrați să rezerve și să plătească pentru utilizarea unui vehicul, a un taxi partajat sau a unui microbuz la cerere.

     Mobilitatea partajată poate reduce numărul de vehicule pe drum. Conform unui studiu realizat de Consiliul de Cercetare al Transporturilor, fiecare maşină partajată înlocuieşte aproximativ 15 maşini particulare de pe stradă, iar şoferii serviciilor de mobilitate partajată conduc, în medie, cu 40% mai puțini kilometri.

     EUROPEAN MOBILITY WEEK va fi marcată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman prin derularea unor acţiuni ecologice, după cum urmează:

  • 20 septembrie 2017 în Parcul Pădurea Vedea din municipiul Alexandria, întreceri sportive de biciclete şi role, în colaborare cu Şcoala nr. 6 Alexandria.
  •  21 septembrie 2017 activităţi de informare, conştientizare şi de educaţie ecologică la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Alexandria. Activităţile ecologice se încheie cu concursuri de desene tematice.

 

  

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus