Menu
No title

                               

Clinica

Stagiu de pregătire în Teleorman pentru lotul restrâns de limba franceză al României

Stagiu de pregătire în Teleorman pentru lotul restrâns de limba franceză al României

Elevi și profesori, din patru județe ( Bacău, Brăila, București, Mehedinți și Vaslui) din țară, au participat la Stagiul de pregătire a Lotului restrâns al României, în vederea participării la Olimpiada internațională de limba franceză de la Avgheran (Armenia – 25-30 septembrie 2017). Acțiunea a avut loc la  Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria,în perioada 12-15 septembrie 2017 și a fost organizată de  Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

Lotul restrâns de limba franceză al României este alcătuit din elevi în clasele a XI-a și a XII-a (nivel B1 și B2), reprezentând unități de învățământ din Bacău, Brăila, București, Mehedinți și Vaslui. Astfel, anul acesta, la clasa a XI-a, nivel B1 vom avea ca participanți din partea României pe Avrigeanu Darius- Constantin de la Școala Centrală București, Ralea Ioana- Adelina de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, Vaslui și Păun Irina- Nicoleta de la Colegiul Național „Gh. Murgoci”, Brăila iar la clasa a XII-a, nivel B2 pe Florea Andreea de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” București, Vieru Ana- Maria de la Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești, Bacău și Bebec Maria de la Colegiul Național „Traian” Drobeta Turnu Severin, Mehedinți. 

Cursurile de pregătire au fost susținute de profesori de limba franceză din București, Alexandria și Ploiești. În timpul liber, s-au desfășurat  diverse activități, care le-au oferit participanților (cei șase elevi și patru cadre didactice însoțitoare) prilejul de a descoperi  orașul Alexandria.

Olimpiada internațională de limba franceză reunește elevi francofoni cu performanțe în limba franceză din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF): Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România și în fiecare an una dintre aceste țări găzduiește această competiție. Anul trecut elevii s-au întrecut în Bulgaria la probele individuale cât și pe echipe iar elevii români au obținut rezultate extraordinare. Anul acesta competiția se desfășoară în Armenia.

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus