Menu
No title

                               

Clinica

Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 407/2006, privind protecţia fondului cinegetic, în zona extravilană a localităţilor Alexandria-Furculeşti-Crângu-Bogdana, respectiv fondurile de vânătoare aparţinând AJVPS Teleorman,  fiind depistaţi patru bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 57 de ani, toţi din comuna Buzescu, jud. Teleorman care se deplasau pe fondul de vânătoare cu un autoturism având asupra lor două lămpi tip proiector şi o armă neletală cu aer comprimat.

Fiind întrebaţi cu privire la scopul prezenţei pe fondul de vânătoare, aceştia au declarat verbal că intenţionau să lumineze pe câmp, pentru a identifica exemplare de vânat, respectiv iepuri de camp pe care urmau să îi captureze prin împuşcare cu arma cu aer comprimat identificată în autoturism.

Procedând la verificarea armei neletale cu aer comprimat am constatat că aceasta este deţinută în mod ilegal, nefiind înscrisă în circuitul civil.

Arma în cauză şi cele două lămpi tip proiector au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „braconaj cinegetic”, privind protecţia fondului cinegetic şi „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus