Menu
No title

                               

Clinica

Colecții și colecționari la Muzeul Județean Teleorman

Colecții și colecționari la Muzeul Județean Teleorman

Muzeul Judeţean Teleorman organizează, vineri, 29 septembrie 2017, ora 11.00, deschiderea celei de-a VI-a ediţii a expoziţiei temporare „Colecţii şi colecţionari”, ce se desfăşoară în cadrul proiectului expoziţional „Octombrie, Luna Colecţionarului”.
La ediţia curentă participă 30 expozanţi din Alexandria şi Bucureşti. Dintre aceştia, 6 expozanţi sunt elevi iar ceilalţi 24 sunt oameni cu diferite profesii şi vârste.

Vor fi etalate colecţii variate de numismatică (monede, bancnote, medalii), cărţi poştale ilustrate, cocarde, nasturi, brichete, pixuri, fanioane, clopoţei, magneţi de frigider, calendare, ziare şi publicaţii, benzi desenate, machete de trenuri şi automobile, jucării, ceramică şi cusături tradiţionale.
Fără a face o ierarhizare de natură valorică a exponatelor, remarcăm unele deosebite prin raritatea, componenţa sau prin modul în care au fost constituite în colecţii: „Colecţie integrală de monede Palestina (1927-1946)”, „Lumea sportului în fanioane”, „Pădurea Fermecată”, „Migală şi forma aţei”, „Lumea străbătură de zahăr prin ambalaje”, „Cartea în miniatură”, „Maşini Hotweels”.

Scopul acestei expoziţii este nu numai acela de a reuni, aşa cum şi titlul indică, pe colecţionari şi colecţiile lor, ci şi de a adresa o invitaţie tuturor celor interesaţi de acest inepuizabil şi fascinant domeniu. Ca şi ediţiile precedente şi această a VI-a ediţie a expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari” se doreşte a fi o invitaţie adresată mai ales celor tineri, de a încerca altceva, acum în „era Internetului şi Facebook”: constituirea unei colecţii.
”Îmbucurător este faptul că şi la această ediţie participă, cu exponate, elevi, unii dintre ei deja la a treia sau la a patra prezenţă.
Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 27 octombrie 2017.Totodată, reamintim tuturor celor interesaţi faptul că pe 14 octombrie a.c., între orele 10.00-16.00 se va desfăşura la Muzeul Judeţean Teleorman o nouă ediţie a „Târgului Colecţionarilor””, transmite instituția organizatoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus