Menu
No title

                               

Clinica

Controale de la Protecția Consumatorului. Au fost verificate promoțiile la rechizite și uniforme școlare

Controale de la Protecția Consumatorului. Au fost verificate promoțiile la rechizite și uniforme școlare

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Teleorman a desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în cazul promoţiilor de rechizite şi uniforme şcolare.

În cadrul controalelor CJPC Teleorman au fost verificaţi 15 operatori economici din judeţ, din mediul urban (Alexandria, Turnu Măgurele, Videle şi Roşiorii de Vede) şi mediul rural ( Gratia, Dobroteşti, Cosmeşti ).

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție au fost verificate rechizite şcolare în valoare de 5.496 de lei şi uniforme şcolare în valoare de 11.635 de lei, iar în urma controlalelor s-a constatat că au prezentat abateri 14 din cei 15 operatori economici.

Printre abaterile constatate de inspectorii de la Protecția Consumatorului se numără :comercializarea de rechizite şcolare, import China, pe a căror etichete nu erau înscrise denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului/importatorului, compoziţia hârtiei, număr de pagini; comercializarea de uniforme şcolare pentru băieţi şi pentru fete, import China, pe a căror etichetă nu erau inscripţionate denumirea şi adresa producător / importator, compoziţia fibroasă; comercializare uniforme şcolare cu elemente de informare si caracterizare netraduse în limba română; comercializare rechizite şcolare fără a avea afişate preţurile în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit ).

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale din care 8 amenzi în valoare de 27.000 lei, precum şi  șase avertismente.

Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 11.287 lei , dintre care  rechizite şcolare, în valoare de 2.582 lei şi uniforme şcolare, în valoare de 8.705 lei.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus