Menu
No title

                               

Clinica

Avizarea/autorizarea din punct de vedere al securității la incendiu, în atenția autorităților

Avizarea/autorizarea din punct de vedere al securității la incendiu, în atenția autorităților

În sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman a avut loc, ieri,  întâlnirea specialiștilor din domeniul avizării-autorizării din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și reprezentanții autorităților publice locale, ai Inspectoratului Școlar, proiectanți și operatori economici care dețin clădiri fără a avea autorizație de securitate la incendiu.

Temele abordate de către inspectorul șef al ISU Teleorman - col. Stancu Marius, șeful Inspecției de Prevenire - mr. Cîrpaciu Sorin și adjunctul acestuia - mr. Băcanu Gheorghe au vizat prezentarea cadrului legislativ european prin care se stabilesc cerințele fundamentale aplicabile construcțiilor, cu accent pe cerința de „securitate la incendiu”, legislația națională privind calitatea în construcții și autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu accentuarea faptului că avizul de securitate la incendiu este parte integrantă a documentației care stă la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, categoriile de construcții și amenajări pentru care trebuie obținut avizul și autorizația de securitate la incendiu, obligația de obținere a autorizației de securitate la incendiu și sancțiunea contravențională care se aplică pentru funcționarea fără acest act administrativ, obligațiile proiectanților, verificatorilor de proiecte și ale beneficiarilor/investitorilor, statuate atât în legislația specifică apărării împotriva incendiilor, cât și în legislația specifică domeniului construcții, precum și alte prevederi legale din acest domeniu.

”Întâlnirea  a avut drept scop sprijinirea demersurilor instituțiilor și operatorilor economici pentru intrarea în legalitate din punct de vedere al securității la incendiu prin obținerea avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu, instituția noastră reafirmând disponibilitatea pentru soluționarea situațiilor obiectivelor care funcționează fără aceste acte administrative.
Totodată, menționăm că obligația solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu revine, potrivit legii, beneficiarilor/investitorilor construcțiilor iar pentru obținerea acestui act administrativ, instituția noastră nu percepe taxe”, se arată într-un comunicat emis de ISU Teleorman.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus