Menu
No title

                               

Clinica

Reguli noi privind parcarea în municipiul Alexandria. Ce noutăți aduce Regulamentul de funcționare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor Featured

Reguli noi privind parcarea în municipiul Alexandria. Ce noutăți aduce Regulamentul de funcționare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor

Șoferii ar putea plăti parcarea în municipiul Alexandria prin mai multe modalități, inclusiv prin intermediul telefonului sau a abonamentelor lunare, potrivit unui proiect inițiat de primăriei, supus dezbaterii publice.

Regulamentul de funcționare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor în spațiile de pe raza municipiului Alexandria prevede, printre alte posibilități, plata unei taxe la încasator, către administratorul parcărilor.

Sistemul de taxare se va aplica în fiecare zi a săptămânii între orele 8,00 și 17,00. Un alt articol din regulament dă posibilitatea șoferilor să ocupe o parcare prin achitarea unei taxe prin SMS, iar conducătorii de autovehicule care aleg plata prin mesaj își vor putea muta mașina dintr-un loc de parcare în altul fără să plăteascã suplimentar.

 În anumite zone ale orașului, conducătorii auto pot achita taxa de parcare la parcometru. Modalitatea presupune plata în numerar fãcută prin intermediul unui dispozitiv electronic care este interconectat prin rețeaua internet la sistemul informatic care gestionează locurile de parcare din Municipiul Alexandria, aflat în zona în care a fost parcat un autovehicul de către utilizator.

 Autoritățile locale au luat în calcul și varianta unei aplicații pentru telefoanele smarphone. Astfel, utilizatorul își poate instala o aplicație software în care să își introducă datele cardului bancar. Utilizatorul persoană fizică al cărui loc de parcare este în vecinătatea domiciliului poate opta pentru abonament. Închirierea se poate face pentru orice loc de parcare aflat la nu mai mult de 50 m față de limita domiciliului pentru o perioadă de 12 luni calendaristice.

 Plata va fi făcută la casieria administratorului de parcare, iar dacă există mai multe solicitări pentru același loc de parcare se va aplica criteriul proximității în raport cu locul de parcare solicitat. Pe toată perioada abonamentului, după ora 17,00, administratorul garantează titularului de abonament locul închiriat ridicând la cererea acestuia cu echipamente speciale alte autovehicule parcate în mod neregulamentar, prevede proiectul.

Mai multe tipuri de abonament

În baza aceluiași regulament, Primăria Alexandria dã posibilitatea încheierii mai multor tipuri de abonament. Fiecare parcare va avea o anumitã culoare astfel încât șoferii sã poatã alege modalitatea de platã. Fiecare zonă de parcare va cuprinde gratuitãți pentru femeile însărcinate, pentru persoanele cu nevoi speciale, cetãțeni de onoare ai orașului și instituții publice. În prezent, taxa pentru un loc de parcare este de doi lei/orã și se poate achita numai la angajatul primăriei prezent pe străzile cu zone delimitate.

Condiții speciale de parcare în jurul școlilor

Noul regulament prevede conditii speciale pentru locurile de parcare adiacente sediilor in care isi desfasoara activitatea urmatoarele unitati de invatamant: Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul", Şcoala Gimnazială "Ștefan cel Mare", Şcoala Gimnazială numarul 5. Pentru utilizatorii locurilor de parcare care au calitatea de parinti ai unor minori care frecventeaza cursurile unitatilor de invatamant amintite anterior vor fi eliberate gratuit permise speciale, prin afisarea acestui permis la loc vizibil in autovehicul,interior langa parbiriz in dreptul volanului, vor putea parca fara a fi taxati in zonele respective pe perioada anului scolar in zilele de luni, marti, miercuri, joi, vineri in intervalele orare: 08:00 - 08:15; 11:45 - 13:15; 15:45 - 16:15. Permisul va fi eliberat de SCP si-i va permite titularului sa parcheze fara a fi taxat dar nu ii va garanta acestuia un loc liber de parcare in zona.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus