Logo
Printeaza aceast articol

Precipitațiile abundente și vântul puternic au creat probleme și în județul Teleorman Featured

Precipitațiile abundente și vântul puternic au creat probleme și în județul Teleorman

În cursul zilei de ieri, din cauza precipitațiilor abundente și a vântului puternic au fost înregistrate câteva evenimente ce puteau pune în pericol bunurile materiale ale cetățenilor. Pentru rezolvarea acestor situații de urgență au acționat pompierii militari din cadrul structurilor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, autoritățile locale și instituțiile ce au rol în gestionarea acestor evenimente.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au acționat pentru evacuarea apei din 6 curți/gospodării, aceasta amenințând să pătrundă în locuințele sau anexele gospodărești ale cetățenilor. Pentru restabilirea stării de normalitate, au intervenit 15 pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un autocamion, 2 motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă.Împreună cu reprezentanții APA SERV Videle, militari au procedat și la decolmatarea canalului principal de scurgere al orașului, astfel încât acesta să poată prelua cantitatea mare de apă de pe străzile principale.În urma intervențiilor de evacuare a apei, pompierii au reușit să salveze bunuri materiale apreciate la suma de 60000 de lei.

Pompierii  din Alexandria au fost solicitați să intervină pentru degajarea a doi arbori, unul căzut pe o cale de acces de pe strada Dunării, ce bloca intrarea printre blocurile din zonă și unul în localitatea Poroschia, pe str. Veteranilor, care era căzut pe firele electrice. Misiunile au fost efectuate fără a se înregistra probleme deosebite, cu ajutorul drujbelor de pe autospeciala de descarcerare.

Militarii zimniceni au intervenit pentru îndepărtarea unei foi de tablă de la un acoperiș al unui bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul, ce amenința să cadă pe trotoar și să rănească trecătorii. De asemenea, ca urmare a precipitațiilor abundente, militarii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Pietroșani. Intervenția, desfășurată cu ajutorul unei motopompe din dotarea autospecialei de stingere, a condus la salvarea de bunuri apreciate la suma de 10000 de lei, apa amenințând să pătrundă în locuință.

Probleme au fost și la Roșiorii de Vede .Pompierii militari roșioreni au acționat în cursul zilei de ieri, la ora 17.20, pentru îndepărtarea unui copac, smuls parțial din rădăcini, pe strada Rahovei, ce amenința să cadă pe fațada unui bloc de locuințe și să spargă geamurile de la câteva apartamente. Cu ajutorul unui motofierăstrău, militarii au degajat zona, fără probleme deosebite înregistrate pe timpul intervenției.

Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Constantin T., de pe strada Sf. Teodor, din municipiul Roșiorii de Vede. Focul a fost stins rapid, înainte de a se propaga la întreaga casă de locuit. Au ars 2 mp de acoperiș, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pagubele ridicându-se la suma de 500 de lei. Valoarea bunurilor salvate de militari a fost apreciată la peste 10000 de lei. Cauza probabilă a incendiului, coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Din cauza vântului, 4000 de abonați din 13 localități au fost afectați de defecțiunile tehnice. Situația a fost remediată pe parcursul nopții de către echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică.

 

бизнес услуги

www.teleorman24.ro © 2013. Toate drepturile rezervate.