Menu
No title

                               

Clinica

Ziua Naţională fără Tutun- 16 noiembrie 2017

Ziua  Naţională fără Tutun- 16 noiembrie 2017

 Direcţia de Sănătate Publică Teleorman,  celebrează în data de 16 noiembrie 2017 Ziua Naţională fără Tutun şi organizează în perioada 15 noiembrie - 30 noiembrie 2017Campania „Învinge dependenta de tutun! Recâstigă-ti sănătatea!”

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Campania are ca obiective  informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor     asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

      În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. 70 de decese sunt cauzate zilnic de fumat. Totodată, acelasi for subliniază că 42.000 de oameni suferă complicatii provocate de tigări.

Printre numeroasele avantaje ale renuntării la fumat se numără:

  • creste speranta de viata  si scade riscul producerii unui infarct miocardic
  • scade riscul formării unei tumori cancerigene
  •  un mod de viată mult mai sănătos si mai multi bani în buzunar

 Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii,din structura Directiei de Sanatate Publica Teleorman, asigură coordonarea la nivel judetean  a acestei campanii.

Activităţi propuse: afişarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive,  întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

Locul derularii actiunilor:Scoala Gimnaziala,,Mihai Eminescu” si  Liceul,,Virgil Madgearu” din Rosiorii de Vede ; Scoala Gimnaziala ,,Mihai Viteazi” si Colegiul National ,,Mircea Scarlat” din Alexandria ; Scoala Gimnaziala nr.1 si Liceul Teoretic Videle;cmi-uri,unitati spitalicesti si primarii(prin asistentii medicali comunitari si mediatori).

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus