Menu
No title

                               

Clinica

La IPJ Teleorman au început înscrierile pentru şcolile de poliţie. S-au depus deja peste 60 de dosare

La IPJ Teleorman au început înscrierile pentru şcolile de poliţie. S-au depus deja peste 60 de dosare

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman a demarat activităţile pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, din luna ianuarie a anului 2018.

Până miercuri, 1 noiembrie,  la IPJ Teleorman s-au depus deja 65 de dosare. “Noi primim cererile de înscriere până la data de 5 decembrie, iar candidaţii pot aduce, apoi, dosarul în volum complet până la data de 15 decembrie. Dosarul de recrutare conţine o cerere tip de înscriere, C.V., documentele care atestă nivelul şi specializarea studiilor absolvite, respectiv diploma de bacalaureat şi foaia matricolă, o declaraţie de confirmare a recunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare, copii ale actelor de identitate, carnet de muncă, livret militar dacă este cazul, copii ale documentelor de stare civilă pentru candidat, soţ/soţie, copii, autobiografia candidatului, tabel nominal cu rudele candidatului, un certificat de cazier judiciar, o fişă medicală tip de încadrare în MAI, o caracterizare pe care o obţine de la ultima instituţie de învăţământ absolvită sau de la ultimul loc de muncă, 3 fotografii color 3/4 cm, două fotografii color 9/12 cm şi toate aceste documnete puse într-un dosar plic.La nivelul IGPR a fost stabilit şi calendarul activităţilor în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ după ce se depun dosarele în volum complet la noi. Astfel, după data de 15 decembrie, candidaţii se vor prezenta la Câmpina, respectiv la Cluj Napoca, în funcţie de opţiune, în zilele de 13 şi 14 ianuarie pentru înscriere. Vor participa, mai apoi, la probele eliminiatorii, respectiv contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, iar acestea se desfăşoară între 15 şi 19 ianuarie, urmând ca proba de verificare a cunoştinţelor care constă într-un test grilă la limba română şi o limbă străină va avea loc pe 20 ianuarie 2018”, a precizat comisarul şef de poliţie Adrian Ilicea în cadrul unei conferinţe de presă , susţinute la IPJ Teleorman.

 Cele două şcoli de agenţi de poliţie din cadrul MAI scot la concurs, în sesiunea ianuarie 2018, 1.300 de locuri, respectiv 1.000 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie  “VASILE LASCĂR” Câmpina şi alte 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” Cluj-Napoca.

 Deficit de personal la IPJ Teleorman

 169 de agenţi şi ofiţeri de poliţie s-au pensionat, în ultimii doi ani, la nivelul judeţului. În ultimii doi ani s-au încadrat, din sursă externă, 101 poliţişti, în timp ce alţi 10 poliţişti au venit din instituţiile de învăţământ ale MAI.

“Şi la nivelul IPJ Teleorman deficitul de personal este unul destul de ridicat, astfel că avem un deficit de personal de 20,25% la acest moment în ceea ce priveşte poliţiştii. Pentru acoperirea deficitului de personal existent în ultima perioadă au fost organizate concursuri de încadrare directă astfel că în anul 2016 au fost încadraţi direct, din sursă externă, 57 de poliţişti, iar în anul 2017, 44 de poliţişti. De asemenea, la aceştia s-au adăugat şi cei proveniţi din şcolile de poliţie, respectiv 8 lucrători de poliţie  în anul 2017 şi 11 în anul 2017. Trebuie să ţinem însă cont şi de faptul că au fost pierderi înregistrate la nivelul IPJ Teleorman, prin pensionări, astfel că în anul 2016 am înregistrat 99 de pensionări, iar în 2017 alţi 77, aşadar cumulat în cei doi ani am avut o scădere a personalului cu 169 de agenţi şi ofiţeri de poliţie. (…) Prin măsurile adoptate la nivelul MAI, respectiv prin diminuarea perioadei de şcolarizare şi prin organizarea unor sesiuni de examene intermediară, cum e cea din ianuarie 2018, ne-am propus să reuşim să acoperim şi noi, într-o anumită măsură, deficitul de personal”, a declarat adjunctul IPJ Teleorman, Tudorel Pieleanu.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus