Menu
No title

                               

Clinica

Punctul de lucru Drăgănești Vlașca, mai aproape de cetățeni

Punctul de lucru Drăgănești Vlașca, mai aproape de cetățeni

La o lună de la operaționalizarea punctului de lucru al pompierilor militari teleormăneni din localitatea Drăgănești Vlașca, 44 de cetățeni din localitățile Drăgănești Vlașca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvași, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari și Valea Cireșului au beneficiat de serviciile salvatorilor teleormăneni, atât din punct de vedere al intervenției la incendii, accidente rutiere și alte situații de urgență, cât și din punct de vedere al acordării primului ajutor calificat prin intermediul paramedicilor SMURD.

Dacă până acum o lună, timpul de răspuns la o intervenție în localitățile Prunaru sau Bujoreni ar fi durat în jur de 30 - 35 de minute până la sosirea echipajelor SMURD sau de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, acum, odată cu operaționalizarea Punctului de lucru de la Drăgănești Vlașca, salvatorii ajung la cei aflați în necaz în maxim 7-8 minute.

În cele 40 de cazuri preluate de echipajele SMURD, principalele afecțiuni medicale acuzate de cetățeni au fost traumatismele, cefaleele, durerile abdominale, durerile toracice, hipoglicemie, puls oscilant, stop cardio-respirator, agitație și vărsături. După acordarea primului ajutor, pacienții au fost transportați la CPU Videle sau UPU Alexandria pentru investigații amănunțite și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Pe lângă intervențiile de acordare a primului ajutor, pompierii militari din localitatea Drăgănești Vlașca au mai intervenit la un incendiu cu victimă în localitatea Tîrnava, o salvare de animale, un incendiu de vegetație uscată și un accident rutier.

Punctul de lucru Drăgănești Vlașca este deservit de 28 de salvatori, dintre care 15 cu competență de paramedic, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.

Operaționalizarea acestei subunități de intervenție a fost rezultatul implicării autorităților locale și județene, fapt pentru care le mulțumim pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea funcționării acestui serviciu, care este în acest moment mult mai aproape de cetățeni.

Pe viitor, asigurăm toți locuitorii din raionul de intervenție al acestui punct de lucru că vom contribui cu întreaga noastră dăruire la asigurarea unui climat de liniște și siguranță pe teritoriul dat în competență, prin acționarea în mod unitar și integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență. 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus