Menu
No title

                               

Clinica

Procurorul Traian Nedelcuță a fost repus în funcție Featured

Procurorul Traian Nedelcuță a fost repus în funcție

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Traian Eduard Nedelcuţă. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru încetarea efectelor Decretului nr. 670/2017 privind eliberarea din funcţie a lui Traian Eduard Nedelcuţă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman - ca urmare a constatării încetării efectelor Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 704/2017.

Şeful statului a semnat în iulie decretul privind eliberarea din funcţia a acestui magistrat. În mai, Nedelcuţă a fost condamnat, în primă instanţă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El fost acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

CSM a revenit asupra deciziei privind propunerea de eliberare din funcţie a lui Nedelcuţă ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Tot marţi, şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi ca urmare a pensionării acestora. Remus Victor Tironeac a fost eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, Nicolae Popescu - din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus