Menu
No title

                               

Clinica

Polițiștii teleormăneni au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru bicicliști

Polițiștii teleormăneni au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru bicicliști

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale privind abaterile de la legislația rutieră în ceea ce privește o categorie distinctă de participanți la trafic – bicicliștii. Lipsa echipamentului corespunzător pentru bicicliști pune în pericol toți participanții la trafic. S-a acționat pe raza întregului județ pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către bicicliști și pentru prevenirea accidentelor rutiere în care aceștia sunt implicați.

Activitățile fac parte dintr-un plan, conform căruia, în perioada 13 – 19 noiembrie 2017, polițiștii teleormăneni acționează, în fiecare zi, pentru combaterea fiecărei cauze generatoare de producere a accidentelor rutiere.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost: circulația pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluoirescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă și pentru circulația pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

-         Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

-         Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

-         De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

-         Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

-         Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

       Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

-         La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

-         Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.

-         Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

-         Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;

-         Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața.

-         Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.

-         Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus