Menu
No title

                               

Clinica

Pregătiri pentru sezonul rece. 91 de utilaje de deszăpezire, pregătite să acționeze pe drumurile județene Featured

Pregătiri pentru sezonul rece. 91 de utilaje de deszăpezire, pregătite să acționeze pe drumurile județene

Planul de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018 a fost tema întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, pentru sezonul rece 2017-2018, în cele cinci zone de deszăpezire, Alexandria, Turnu-Măgurele, Roşiorii de Vede, Videle şi Olteni, vor acţiona 91 de utilaje de deszăpezire şi mijloace de transport, în funcţie de condiţiile hidrologice şi climatice şi starea carosabilului, pe sectoare de drum din administrare, cu posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat în funcţie de atenţionările Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind starea vremii.

“Pentru iarna grea care se anunţă, Consiliul Judeţean a luat toate măsurile care se impun pentru buna administrare a reţelei de drumuri judeţene, în lungime de 820, 613 km. Deszăpezirea pe toate cele 26 de drumuri judeţene are un caracter strategic şi se desfăşoară sub directa îndrumare şi conducere a Consiliului Judeţean”, a anunțat președintele CJ Teleorman.

La nivelul Consiliului Județean Teleorman, s-a constituit o comisie pentru monitorizarea, controlul şi stabilirea măsurilor ce se impun în vederea desfăşurării în bune condiţii a traficului rutier pe drumurile judeţene în iarna 2017-2018, iar în perioadele pentru care se primesc avertizări meteorologice de la CJSU, va fi asigurat serviciul de permanenţă în sediul instituției. ”Comisia are competenţa de a analiza posibilitatea închiderii drumurilor judeţene care pot pune în pericol viaţa cetăţenilor şi siguranţa circulaţiei rutiere. Măsura de închidere poate fi luată cu sprijinul poliţiei şi va fi adusă la cunoştinţa publicului prin buletine rutiere speciale, cu avertizări şi recomandarea de a nu se pleca în cursă, pentru perioada şi zona expusă pericolului”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Ultima actualizare Vineri, 17 Noiembrie 2017 10:38

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus