Menu
No title

                               

Clinica

Minivacanță în siguranță. Peste 200 de polițiști din cadrul IPJ Teleorman vor fi la datorie

Minivacanță în siguranță. Peste 200 de polițiști din cadrul IPJ Teleorman vor fi la datorie

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, zilnic, 218 poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie judeţean Teleorman   vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de poliţişti în această perioadă au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României - 1 Decembrie precum şi prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme. 

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri.

Poliţiştii vor intensifica acţiunile de patrulare în zonele cu afluenţă numeroasă, în preajma zonelor de agrement, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare. 

Structurile de  ordine publică vor intensifica activităţile de patrulare în zonele cu potenţial criminogen, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale, în special a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor etc., precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele cu un trafic ridicat, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.
Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.


    Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman recomandă tuturor cetăţenilor:
•    să îşi asigure locuinţa, la plecare, şi să îşi protejeze bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!

•    să nu stabilească relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! să nu plece singure, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi să nu  se plimbe în locuri izolate şi întunecoase;

•    să nu consume alcool în exces şi să nu se lase antrenaţi în dispute sau altercaţii.

Atunci când sunt la volan:

•  să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;
•  să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă atunci când se impune;
•  să manifeste atenţie mărită la efectuarea depăşirilor.

•  să nu urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice; 
În cazul în care sunteţi victimă sau martor a unei fapte de natură penală, nu uitaţi să apelaţi cu încredere numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia poliţiştilor.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de poliţie judeţean Teleorman se vor afla la datorie pentru ca dumneavoastră să petreceţi în siguranţa minicanţa de Sfântul Andrei și 1 decembrie!

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus