Menu
No title

                               

Clinica

Controale ISU soldate cu 39 de avertismente și 3 amenzi contravenționale în cuantum de 2500 de lei.

Controale ISU soldate cu 39 de avertismente și 3 amenzi contravenționale în cuantum de 2500 de lei.

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate intensificarea acțiunilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

 Astfel, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 03 noiembrie - 05 decembrie a.c.,  847 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

 Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 2.906 neconformități, dintre care 328 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 654 de amenzi contravenționale, în cuantum de 1.548.350 lei. Dintre acestea, 36 de amenzi în cuantum de 88.550 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale ce vizează prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

 Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 195 de obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci, care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

 La nivelul județului Teleorman, inspectorii de prevenire au executat un număr de 11 controale în urma cărora au fost depistate 39 de deficiențe, una dintre ele fiind soluționată pe loc. Aceste nereguli au fost sancționate cu 39 de avertismente și 3 amenzi contravenționale în cuantum de 2500 de lei.

Pe timpul desfășurării controalelor, inspectorii teleormăneni au identificat 3 obiective neautorizate, dar care, potrivit legislației în vigoare, au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare, fiind exceptați de la aplicarea amenzilor până la data de 31 decembrie 2017.

 Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor.

Printre aspectele urmărite pe durata controalelor amintim:

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus