Menu
No title

                               

Clinica

Petre Pitiș, directorul firmei Tel Drum, audiat la DNA

Petre Pitiș, directorul firmei Tel Drum, audiat la DNA

Petre Pitiş, directorul firmei Tel Drum, a ajuns luni dimineaţă la DNA pentru a fi audiat de procurori. Pitiș este cercetat în dosarul Liviu Dragnea pentru  constituirea unui grup infracţional organizat,  evaziune fiscală, în formă continuată, şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu.
Luna trecută, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală în dosarul „Tel Drum” sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum, a anunţat la începutul lunii noiembrie DNA.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Conform procurorilor, grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.


 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus