Menu
No title

                               

Clinica

Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria implementează proiectul ,,LIFELONG MATHS”

Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria implementează proiectul  ,,LIFELONG MATHS”

 Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria implementează în perioada 1.10.2017-30.09.2019, proiectul  ,,LIFELONG MATHS”, proiect finanțat în cadrul Programului ERASMUS+, Acţiunea Cheie 2, contract numărul 2017-1-TR01-KA219-045825_2 , în valoare de 22.685 Euro și care cuprinde 5 tări partenere: Turcia, România, Macedonia, Italia și Cipru.

În perioada 22-26 noiembrie 2017 s-a desfăşurat prima întâlnire transnaţională în cadrul proiectului Erasmus+  ,,LIFELONG MATHS”, proiect ce vizează activităţi de învăţare şi întâlniri transnaționale pentru elevi şi profesori din 5 ţări: Turcia, România, Macedonia, Italia și Cipru, proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Scopul proiectului este de a face ca predarea și învățarea să fie eficiente prin utilizarea unor instrumente tehnologice cum ar fi internetul, computerele, tablele interactive pentru îmbunătățirea performanțelor la  matematică a elevilor cu  dificultăți în înțelegerea matematicii.

Obiectivele proiectului

  • să utilizăm la nivel transnațional clasa de învățământ Google și EBA (Network Education Informatics);
  • să împărtășim experiențe cu parteneri din alte țări europene pentru a vedea diferite abordări aplicate în aceste țări;
  • să utilizăm tehnologia informației, învățând programele, și interacțiunea culturală și pentru a beneficia de ea prin determinarea nevoilor noastre și învățarea lucrurilor noi;
  • să furnizăm elevilor, profesorilor și partenerilor noștri o identitate activă a cetățenilor și trăsături interculturale.

      Vom crea o școală Google prin intermediul internetului cu partenerii noștri, utilizând dispozitivele de comunicații tehnologice disponibile și vom crea activități cum ar fi trimiterea de întrebări, rezolvarea problemelor, feedback și verificarea răspunsurilor dintre profesori și studenți.

      Vom folosi clasa Google, unitatea Google și aplicațiile Google, pentru a sprijini elevii să studieze subiectul pe care profesorul l-a învățat în lecție în orice moment din clasă.

      Pe scurt, "clasa Google" este o tehnică de studiu utilizată pentru a ajuta elevii să învețe mai bine subiectul dat în clasă și să obțină imediat feedback de la profesor. După ce elevii se întorc acasă, folosesc internetul pentru a rezolva tema pe care a dat-o profesorul și o trimite înapoi. Profesorul evaluează, verifică răspunsul și, dacă există răspunsuri sau ambiguități incorecte în înțelegerea subiectului, el fie corectează greșelile și le trimite înapoi studenților, fie reteluiește subiectul prin videoclipuri sau în contact direct cu elevii.

Cu ajutorul aplicației EBA (Educație Informatică) vor fi date sarcinile, vor fi distribuite materiale video și soluțiile vor fi controlate

      Profesorul ar trebui să acorde atenție nevoilor individuale de învățare și stilurilor de învățare ale elevilor și ar trebui să-și adapteze predarea în conformitate cu acest lucru, aplicând instruirea diferențiată

      Rezultatele cercetărilor arată că, în ceea ce privește aspectul studenților care sunt pregătiți pentru învățare, interes și profiluri individuale de învățare, cooperarea diferitelor nevoi de învățare are un efect pozitiv asupra succesului în învățarea matem

            La  reuniunea de proiect au participat 11 profesori din ţările partenere, profesorul coordonator din fiecare ţară şi alti membri ai echipei de proiect. Din partea Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, judeţul Teleorman, au participat profesor coordonator al proiectului Eliza Marinela Sotirescu, prof.Toma Doinița, prof. Toma Florentina, membri în echipa de proiect. Țara gazdă a reuniunii de proiect a fost Turcia și întâlnirea a avut loc Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi, Tarsus-Mersin, Turcia.

Coordonatorul proiectului din Turcia, domnul profesor Erhan Onan si directorul liceului Ergin Yilmazer, au pregatit tuturor o întâmpinare călduroasă în oraşul Tarsus, Turcia, gazda primei întâlniri din proiect și au  urmat trei zile intense de muncă, planificarea activităţilor de învăţare, stabilirea sarcinilor de lucru  pentru fiecare țară parteneră.

            Prima zi de activităţi a debutat cu o vizită la  Liceul Abdulkerim Bengi, unde am fost primiţi cu multă căldură şi emoţie de echipa de profesori turcă apoi activitatea a continuat cu   prezentarea liceelor partenere, programa școlară la disciplina matematică din fiecare țară parteneră.

Activitatea a continuat cu stabilirea responsabilităților echipelor de proiect din fiecare țară parteneră, a fost stabilită amenajarea colțului proiectului în fiecare școală și distribuirea sarcinilor din cadrul proiectului astfel:

România va realiza website-ul proiectului

Cipru va realiza e-book

Macedonia are sarcina realizării CD/DVD-urilor

Italia se va ocupa de diseminarea proiectului, realizarea broșurilor, articole în ziare.

A doua zi a întâlnirii a debutat cu concursul de logo-uri. Fiecare țară a tebuit să se prezinte la întâlnirea transnațională cu 2 logo-uri, iar juriul, format din câte un reprezentant al fiecărei țări, a ales ca logo-ul proiectului să fie unul realizat de elevii din Cipru.

După o scurtă pauză, profesorii de matematică, membrii echipelor de proiect, au realizat o analiză comparativă între programele de matematică și au stabilit de comun acord ce teme și metode  să fie dezbătute în clasa Google .

S-au stabilit perioadele mobilităţilor de învăţare și transnaționale din fiecare țară parteneră astfel:

Întâlniri transnaționale unde participă câte 3 profesori din fiecare țară -Macedonia 3-7 iunie 2018, iar în Italia 3-7 iunie (27-31 mai) 2019

Întâlniri de învățare  unde participă 4 profesori și 6 elevi- Cipru 23-29 aprilie 2018, iar în

România 24-28 martie 2019

Au fost stabilite modalitățile de diseminare în școală și în comunitatea locală prin realizarea de panouri, tricouri pentru elevi, pixuri, dar și prin articole în presa locală.

A treia zi a întâlnirii a fost dedicate cunoașterii împrejurimilor, obiceiurilor și tradițiilor țării gazdă, Turcia.

            La finalul săptămânii ne-am reîntors  în ţară încrezători în forţele noastre, cu o agendă de lucru încărcată.

Impact: 

Ne așteptăm ca elevii să devină mai  interesați de utilizarea calculatorului în predarea matematicii, de dezvoltarea abilităților de lucru cu instrumentele google, să își dezvolte comunicarea în limba engleză.

În ceea ce privește profesorii din școlile participante, ne așteptăm să prezinte propriile subiecte în comparație cu curriculum-ul din țările participante

Elevii vor devein conștienți de importanța cunoașterii diferitelor culturi europene și nu numai,  vor  respecta diversitatea și iși vor îmbunătăți relațiile cu colegii lor.

În ceea ce privește profesorii, vor dobândi experiență, abilități și cunoștințe:

ü  Stabilirea de durată de contacte personale cu profesori din școlile partenere

ü  Capacitatea / disponibilitatea cadrelor didactice de a lucra în echipă și de a preda în clasa Google

ü  Proiectul va adăuga forța unei dimensiuni europene de predare-învățare și stabilirea de parteneriate / colaborare cu școli din alte țări.

În interiorul școlii:

Proiectul va îmbunătăți predarea- învățarea matematicii prin uitlizarea calculatorului și formarea clasei Google.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coordonator de proiect,

Prof. Eliza Marinela SOTIRESCU

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus