Menu
No title

                               

Clinica

Autostrada Sudului va fi, de fapt, Drum expres Sudului. Investiția se ridică la 2.514 milioane de euro Featured

Autostrada Sudului va fi, de fapt, Drum expres Sudului. Investiția se ridică la 2.514 milioane de euro

Autostrada Sudului, investiție promisă teleormănenilor de câțiva ani buni, va fi, de fapt, Drum expres sudului și va costa de 2.514 milioane de euro. Guvernul a dat undă verde investiției care are șanse să se realizeze până în 2027.

Guvernul României a aprobat în ultima şedinţă de Guvern din anul 2017 Memorandumul privind demararea pregătirii unui portofoliu de proiecte de transport ce urmează a fi implementate în perioada 2018-2027.

Memorandumul este necesar pentru a oferi stabilitatea abordării strategice în ceea ce înseamnă pregătirea proiectelor de infrastructură de transport în perioada 2018-2027. Proiectele vor fi finanţate din fonduri europene, cât şi din fonduri rambursabile de la Instituţiile Financiare Internaţionale, cum ar fi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

Totodată, obţinerea unei stabilităţi în abordarea strategică garantează că proiectele odată lansate nu vor mai fi stopate creând premisele implementării rapide a proiectelor. În memorandum sunt incluse proiecte strategice identificate ca prioritare din Master Planul General de Transport al României, iar printre cele cinci mari proiecte pentru sectorul rutier se află şi proiectul de drum expres București-Craiova-Lugoj.

Proiectul de drum expres – Drum expres Sudului București – Craiova – Lugoj va avea o  lungime de 397 km și o valoare totală de 2.514 milioane de euro.

 Despre realizarea rutei Lugoj-Craiova-Alexandria-Bucuresti se vorbește din 2012 și, inițial, după promisiunea guvernanților, drumul ar fi trebuit să fie autostrada. În Master Plan-ul publicat în 2015 de Ministerul Transporturilor, document care cuprindea priorităţile de infrastructură ale Executivului pentru anii 2015-2016,  s-a renunţat la varianta ”autostradă” şi s-a decis ca ruta Bucureşti-Lugoj, care include și drumul București-Alexandria,  să fie construită sub forma unui drum expres.

 Între un drum expres şi o autostradă există  diferenţe precum lipsa benzii de siguranta si viteza maxima la campie (120km/h). În plus, un drum expres este cu o treime mai ieftin decât o autostradă.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus