Menu
No title

                               

Clinica

Ministrul Daea le-a dus ciorapi și pături de lână bătrânilor de la Cervenia și Furculești Featured

Ministrul Daea le-a dus ciorapi și pături de lână bătrânilor de la Cervenia și Furculești

Ministrul Petre Daea a vizitat, astăzi, centrele pentru bătrâni de la Cervenia și Furculești din Teleorman. Daea le-a adus celor 80 de bătrâni din cele două centre pături de lână și șosete, vizita înscriindu-se în Campania "Alege oaia” lansată de ministru, în cadrul târgului pentru agricultură Indagra 2017.

 ”Sunt șosete din lână de oaie, făcute de femei în vârstă din zona Sibiului și pături făcute de cei care nu au abandonat această activitate.Noi am alocat bani în buget pentru a susține crescătorii de ovine, pentru a le acorda în acest an 1 leu pe kilogramul de lână care se vinde. Până acum, nu aveau posibilitatea să o valorifice, o lăsau acolo unde o tundeau, într-un regret total al lipsei de respect față de acest sector” a spus Daea.

Potrivit ministrului, în prezent, în țară sunt 9 centre unde se poate valorica lâna, toate fiind inițiative private, realizate pe banii investitorilor. Produsele aduse de Daea la cele două centre au fost cumpărate de salariații din Ministerul Agricultură:   ”Aici am adus aceste șosete de lână care sunt realizte în zonele consacrate unde oamenii de alungul timpului au exersat și au practicat o asemenea meserie.Produsele sunt cumpărate prin grija noastră, a celor din Ministerul Agriculturii. Ne-am gândit că este bine, în momentele aceste,a să dăm și noi un leu pentru acumpăra aceste produse. Ne-am gândit să le fie cald la picioare”, a mai spus ministrul.

 

În deplasarea sa la cele două centre de bătrâni din Cervenia și Furculești, Petre Daea a fost însoțit de președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu și de Adrian Gâdea , secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

 Semnele noului an agriciol în interpretarea ministrului Daea

 Întrebat ce semne are noul an agricol,ministrul Daea a recunoscut că niciodată, în preajma Bobotezei, nu a întâlnit temperaturi atât de mari : ”Climatic, observăm  că sunt perioade atipice, perioade pe care în viata le întâlnești. N-am prins nicodata până acum o temperatură, în ajunul Bobotezei, atât de mare. Observ o serie întreaga de intepretari. Eu sunt un om destul de stăpânit și atent la fenomenele meteoroloice. Putem desena, prin privirea si întelegerea noastră, ca meseriași, câteva aspecte. În primul rând,  culturile de paioase sunt bine răsărite. La rapiță exista o neuniformitate în răsărire și o densitate diferită de la o solă, la alta. Asta datorita faptului că, în perioada semănatului, a fost seceta. Majoritatea fermierilor s-au confruntat cu această situțaie, nu puteau sa excute lucrările, solul era secatuit de apă și rezistanța era formidabila. Din acest punct de vedere, rapița și în Teleorman nu este uniform răsărită, are o densitate mică în anumite zone Ca orice agronom, asteptăm să vedem cum se dezvoltă factorii de vegetatie în continuare”, a spus Daea, cu prilejul vizitei în Teleorman.

 ”Astăzi avem în visteria României 664 milioane euro”

 Cu prilejul vizitei la cele două centre pentru bătrâni din Teleorman, ministrul Daea a vorbit și despre subvențiile pentru agricultori : ”Noi am spus foarte clar că vom da subvențiile la  timp și în primul minut al zilei din 16 octombrie am dat drumul la plăți. Am reușit ca peste 90% din cei cu drept de a primi subventie, să le dăm avansul. Din 1 decembrie am dat drumul la plata regulara, la lichidare. Pâna la această dată lichidarea a fost acordată la peste 60% dintre beneficiari. S-au alocat sumele necesare din bugetul de stat în asa fel încât aceste sume sa ajunga la fermieri. Am încheiat anul bine, am acordat subventie de 1,4 miliarde euro.Astăzi avem în visteria României  664 milioane euro care au venit de la UE și, în lunile următoare, începand cu 1 februarie, vom primi și restul de bani, întelegandu-se aici la 900 milioane euro”.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus