Menu
No title

                               

Clinica

Criza gunoaielor în Teleorman. Administratorul depozitului de la Mavrodin a închis porțile pentru mașinile Polaris, din cauza datoriilor. Featured

Criza gunoaielor în Teleorman. Administratorul depozitului de la Mavrodin a închis porțile pentru mașinile Polaris, din cauza datoriilor.

Eco Sud, firma care administrează depozitul de deșeuri de la Mavrodin, a decis sistarea colectării gunoiului adus aici de mașinile Polaris M Holding , operatorul de salubritate care adună deșeurile din județ.

 De două zile, porțile Eco Sud s-au închis pentru mașinile operatorului Polaris din cauza datoriilor pe care operatorul de salubritate le care către administratorul depozitului.

Potrivit conducerii Polaris, firma datorează către Eco Sud 1,7 milioane de lei, restanța fiind veche de aproximativ două luni. Operatorul de salubritate are, în schimb, de recuperat de la populație și instituții, 7 milioane de lei pentru serviciile de salubizare prestate în județ, restanțele fiind vechi de mai bine de 2 ani. ”Le-am propus să le achităm o anumită sumă, plus cedarea de creanțe cu instituțiile publice din județul Teleorman, în special cu primăriile. Au refuzat acest lucru și ne-au comunicat că dacă nu le plătim suma integrală, ne vor închide poarta depozitului, lucru care s-a și întâmplat”, spune directorul comercial al Polaris M. Holding, Luis Popa.

În această situația, mașinile Polaris au rămas încărcate cu deșeuri menajere pe care, deocamdată, nu au unde să-l depoziteze. Conducerea Polaris a propus autorităților județene ca, până la rezolvarea acestei crize, deșeurile să fie depuse în altă parte, însă, deocamdată, nu s-a luat o decizie în acest sens.

Situația de criză va fi discutată, astăzi, în cadrul unei întâlniri pe care conducerea Consiliului Județean Teleorman o va avea cu reprezentanții celor două firme. "Ştiu că există o datorie pe care Polaris Holding o are la Eco Sud, societatea care administrează depozitul de la Mavrodin, pe crae nu a achitat-o, context în care ECO Sud a blocat preluarea deşeurilor. Sunt la curent şi cu faptul că, într-adevăr, ECO Sud a notificat Polaris Holding în repetate rânduri, iar decizia de a bloca preluarea deşeurilor a venit după aceste notificări. Am înţeles că Polaris Holding a încercat să achite o parte din datoria către ECO Sud, urmând ca, ulterior, să achite şi restul, dar că reprezentanţii ECO Sud n-au fost tocmai receptivi. Eu am stabilit o întâlnire cu reprezentanţii Eco Sud, Polaris Holding, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul Deseurilor Teleorman”, o să participe şi prefectul judeţului şi o să încercăm să deblocăm situaţia de-a dreptul neplăcută pentru judeţ şi pentru teleormăneni. Ce pot să spun este că, aşa cum prevede contractul, Polaris Holding trebuie să colecteze deşeurile, indiferent de locul în care le va depozita ulterior", a declarat Dănuţ Cristescu

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus