Menu
No title

                               

Clinica

Proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!", inițiat de Primăria Alexandria, debutează la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu” Featured

Proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!", inițiat de Primăria Alexandria, debutează la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu”

Primăria Alexandria, în parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman(IPJ) si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman(CJRAE), demarează, astăzi, proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!".

 ”Demaram astazi in parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman(IPJ) si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman(CJRAE) prima campanie de constientizare, prezentare, explicare si combatere a unui fenomen tot mai prezent in scolile din Romania, dar despre care in mod paradoxal toti factorii implicati se feresc sa vorbeasca: cyberbullying-ul, componenta dezvoltata in mediul online a bullying-ului(HARTUIREA)” , a anunțat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

 Proiectul numit CYBERBULLYING-"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!" are ca grup țintă elevii, parintii si profesorii din unitatile de invatamant din Municipiul Alexandria (clasele V – VIII). Activitati programate sunt: prezentarea la clasa, discutii cu parintii si cadrele didactice la sedintele cu parintii, seminarii si concursuri.

În cadrul primei etape, care debutează astăzi la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu”, vor avea loc întâlniri cu părinții elevilor. Potrivit calendarului stabilit de municipaliate și partenerii din proiect, întâlnirile cu părinții vor continua la Școala gimnazială nr. 5 (13.03.2018), Școala gimnazială nr. 6 ( 14.03.2018), Școala gimnazială nr 7 (15.03.2018), Școala gimnazială ”Mihai Viteazul” (19 și 20.03.2018), Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare” (21 și 22.03.2018).

Etapa a doua a proiectului va consta în ateliere cu elevii claselor V-VIII. Proiectul va continua cu etapa a III-a -instruirea dirigintilor în a recunoaste și acționa rapid în caz de bullying și etapa IV - concurs de fotografie cu mesaj si afise cu mesaj anti bullying/cyberbullying.

Proiectul are ca scop  creşterea sigurantei in scoli si in afara unitatilor de invatamant, sporirea calităţii invăţămantului, educarea elevilor si a parintilor in vederea dezvoltarii unui comportament preventiv fata de posibile situatii periculoase, informarea cadrelor didactice asupra celor mai bune metode de a interveni rapid in cazul in care constata existenta unor situatii cu potential periculos şi eficientizarea colaborării intre părţile semnatare.

 Primăria Alexandria și partenerii din proiect au stabilit de comun acord să colaboreze pentru realizarea următoarelor obiective:cmbaterea delicventei juvenile in scoli si in afara acestora si crearea unui comportament preventiv in randul elevilor, parintilor si al cadrelor didactice; informarea si educarea elevilor si a parintilor cu privire la pericolele existente in mediulconline;pregatirea elevilor pentru a face fata provocarilor din mediul virtual;instruirea elevilor si a parintilor cu privire la identificarea precoce a situatiilor de cyberbullying si sesizarea acestora organelor competente;informarea si educarea elevilor si a parintilor cu privire la pericolele la care sunt expusi copii: harture, agresiuni verbale si fizice, violenta fizica, furturi, etc

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus