Menu
No title

                               

Prognoza meteo: Se întoarce canicula

Miercuri, în țară, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar în special în vest si în sud-vest. Cerul va avea unele înnorări în a doua parte a zilei în zona de munte, unde izolat vor fi averse si descărcări electrice, în timp ce în restul tării va fi variabil la senin, exceptând litoralul unde va fi partial noros la începutul intervalului.

Vântul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificări ziua la tărmul mării. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade in estul Transilvaniei si 34 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane si 21 de grade pe litoral si în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Joi, în țară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, cu temperaturi în crestere în special în regiunile vestice si sud-vestice unde local va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice si conditii de grindină după-amiaza si seara local în zona montană si izolat în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 si 36 de grade, usor mai scăzute pe litoral, în depresiunile intramontane si local în Subcarpasii Getici, unde se vor înregistra 27...29 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 12 si 22 de grade.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32...33 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Vineri, în țară, vremea se va mentine călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară în orele după-amiezii în vestul si sud-vestul tării si izolat în rest, iar disconfortul termic va fi în crestere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza si seara, în special în zona de munte, unde doar izolat si trecător vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral si 37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile intramontane si 24 de grade în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

 

 www.stiripesurse.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Dosarul lui Dragnea: Un fost șef de la DGASPC Teleorman recunoaște că a semnat acte ”de frică” să nu fie dat afară

Constantin Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din Alexandria, inculpat în dosarul în care este judecat și Liviu Dragnea, a declarat marți că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman și chiar a semnat acte "de frică" să nu fie dat afară.

Potrivit Agerpres, Constantin Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În sala de judecată, Balaban a declarat că a fost de acord să întocmească, la cererea directorului DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, fișe de prezență și rapoarte de activitate pentru Adriana Botorogeanu, deși știa că aceasta din urmă nu lucra efectiv în instituție, ci la PSD Teleorman. În context, el a spus că înainte de anul 2013 a fost președintele Organizației de Tineret a PSD Alexandria.

"Mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul, de aceea am semnat acele acte. Adică să nu fiu dat afară de directoarea Floarea Alesu. Aceasta mi-a spus că nu este treaba mea să mă interesez de situația Adrianei Botorogeanu. Nu contest întocmirea înscrisurilor. Ca orice om, mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul (...). Mulți colegi din cadrul DGASPC Teleorman erau agitați pentru că li se cerea să întocmească diverse documente. Știam că Botorogeanu făcea parte din PSD, pentru că și eu făceam parte din partid. Nu știu dacă ea era susținută de cineva. Au fost persoane în Direcție care și-au arătat nemulțumirea că Botorogeanu nu venea la serviciu, dar aceste nemulțumiri au apărut după ce ea și-a dat demisia în aprilie 2014", a precizat Constantin Balaban, care a subliniat că a fost schimbat din funcție după ce a dat declarație la DNA în acest dosar.

Tot la acest termen, a fost audiată Valentina Marica, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți.

Potrivit Agerpres, aceasta este acuzată că a întocmit fișele de prezență și a semnat rapoartele de evaluare a performanțelor în cazul celor două angajate care lucrau la PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Valentina Marica susține că, în anul 2009, a constatat că cele două nu veneau la serviciu, după ce șefii instituției i-au cerut fișele de prezență și rapoartele de activitate ale tuturor angajaților.

"Am acceptat să întocmesc acele documente, deoarece așa funcționa atunci Protecția Copilului", a recunoscut Valentina Marica.

Ea a precizat că, în anul 2009, a fost sancționată de către conducerea Direcției, deoarece era "ca un ghimpe" în instituție, însă a făcut contestație în instanță și a avut câștig de cauză. Ulterior, Floarea Alesu i-a cerut să demisioneze, ceea ce a și făcut.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 5 septembrie, când va fi audiată Rodica Miloș, iar fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, trebuie să își precizeze poziția procesuală.

Ca și la termenele precedente, Liviu Dragnea a fost așteptat la instanță de mai mulți protestatari, însă liderul PSD nu a venit la proces.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

 

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed