Menu
No title

                               

Clinica

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Bulgaria: cod galben de ninsori şi vânt

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe au fost emise coduri de atenţionare meteorologică pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic, în regiunile: Montana, Vraţa, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Varna, Dobrici, Pazardjik, Plovdiv, Haskovo, Kârdjali şi Smolian, cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare, în regiunile: Sofia, Sofia-Regiune, Pernik şi Kjustendil.

Se află în vigoare un cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie în Burgas, unde vor cădea precipitaţii în cantităţi cuprinse între 20-30 l/m2, pe alocuri putând fi înregistrate şi valori mai mari.

Ministerul de Externe le recomandă românilor să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului, menționând că pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.

Se pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020.

 

Mai multe detalii...

Prognoza meteo pentru începutul de săptămână

Prognoza meteo pentru începutul de săptămână indică faptul că temperaturile urmează să scadă până la 5-6 grade, după valul de căldură atipic perioadei.

„Rămânem pe un fond de vreme caldă în următoarele zile, temperaturile marchează o uşoară scădere, dar nu de lungă durată, la începutul săptămânii. Luni, vom aveam 6 grade în Bucureşti, urmând ca marţi să avem 8 grade, miercuri şi joi, la fel, vineri temperaturile cresc iar până la 10 grade. În regiunile sudice, vremea se menţine în toate zilele următoare mult mai caldă decât ar fi normal”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu, Viorica Dima.

Meteorologii informează că în această perioadă, temperaturile din timpul nopţii ating pragul celor care ar trebui să fie ziua, în mod normal, ceea ce înseamnă o vreme călduroasă.

„Miercuri vom avea de la 3 grade în nordul Moldovei, la 11 grade în dealurile de vest. Iar normalele pentru această perioadă ar trebui să fie de la -1 la 5 grade ziua şi noaptea ar fi normal să avem -11 la -4 grade. Minimele nocturne sunt ceea ce a trebui să fie maximile diurne, deci, vremea este caldă”, a adăugat meteorologul.

LIBERTATEA.RO

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed