Menu
No title

                               

Clinica

Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România

Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România

Miercuri, 27 septembrie, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua anterioară, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 în nordul Moldovei şi 24 de grade în Câmpia de vest, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 14 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul valorii de un grad, unde izolat va fi posibil să se producă brumă.

Joi va fi şi mai frig, iar izolat se anunţă ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 0...1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor fi condiţii de brumă şi 12...13 grade pe litoral. Şi sfârşitul de săptămână aduce vrem răcoroasă, dar şi precipitaţii cu precădere în regiunile intracarpatice şi la munte.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă până pe data de 8 octombrie, valorile termice vor fi n ormale pentru data din calendar. Iată estimările specialiştilor pentru fiecare regiune:

În Muntenia, în primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale şi se vor situa, în medie, în jurul a 23 — 24 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 16 — 18 grade şi vor caracteriza, în perioada 28 septembrie — 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 21 — 22 grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 6 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie de 10 grade, normală pentru perioada respectivă. Pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie şi după data de 2 octombrie.

Adevarul.ro

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus