Menu
No title

                               

Clinica

Ploi şi ninsori în toată ţara. Meteorologii anunţă Cod galben şi Cod portocaliu pentru 31 de judeţe

Ploi şi ninsori în toată ţara. Meteorologii anunţă Cod galben şi Cod portocaliu  pentru 31 de judeţe

Începând de luni şi până în după-amiaza zilei de marţi va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă în jur de 30 — 35 l/mp. În cursul nopţii de luni spre marţi şi în dimineaţa zilei de marţi, când şi vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală ce vor atinge temporar 45 — 55 km/h, se precizează în prognoza dată de meteorologi. 31 de judeţe vor fi afectate de Cod galben şi Cod portocaliu de ploi sau ninsori.
Județul Teleorman se află sub avertizare de cod galben de ploi. Potrivit ANM ” În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.Cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia”.
O altă avertizare de cod portocaliu a fost emisă pentru zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.
”În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității”, precizează ANM.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus