Menu
No title

                               

Clinica

Comisia Naţională de Prognoză: Teleorman, județul cu cea mai mică creștere economică în 2017 Featured

Comisia Naţională de Prognoză: Teleorman, județul cu cea mai mică creștere economică în 2017

Potrivit ultimei prognoze elaborate de Comisia Naţională de Prognoză, organism aflat în subordinea Guvernului, Produsul Intern Brut al României va creşte, în acest an, cu 5,2%. Comisia Naţională de Prognoză a realizat și un top al județelor, în funcție de creșterea economică prognozată pentru 2017.

Teleormanul se regăsește la coada clasamentului, cu cea mai mică creștere economică în 2017. Potrivit prognozei realizate de Comisia Naţională de Prognoză, Teleormanul va avea creştere de 5,9% Produsului Intern Brut, în termeni reali, faţă de anul precedent. Produsul Intern Brut al judeţului Teleorman va fi, în acest an, de 7,55 miliarde de lei, adică 0,9% din totalul naţional.

Judeţul va avea un PIB pe cap de locuitor de doar 4.892 de euro, cu mult sub media regiunii Sud-Muntenia care este de  7.708 euro. 
Salariul mediu net va creşte în acest an, în Teleorman cu doar  cu 14,4%. Numărul de angajaţi va crește cu doar cu 5,1%.

La polul opus se află Sălajul care va înregistra cel mai mare procent de creştere reală a Produsului Intern Brut în acest an, de 6%.

 Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus