Menu
No title

                               

Clinica

Sprijin pentru absolvenții institutiilor de invatamant, promotia 2017

Sprijin pentru absolvenții institutiilor de invatamant, promotia 2017

Agenţia  Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman ofera sprijin absolventilor institutiilor de invatamant, promotia 2017, in identificarea unui loc de munca prin inregistrarea în evidenţa  agenţiei sau la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă acreditaţi, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cu următoarele documente:

-   acte de identitate (original şi copie, CI, certificat de nastere si casatorie, daca este cazul);

-   acte de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ (original şi copie);

-   adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau cu restricţii;

-    adeverinta eliberata de administratia financiara.

    Absolventii pot beneficia de acest drept o singura data pentru fiecare forma de invatamant absolvita.

    Absolvetii aflati in cautarea unui loc de munca pot beneficia de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, programe de formare profesionala, mobilitatea forţei de muncă in România sau in UE si de facilitati financiare.

Absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minim 16 ani, care, in termen de 60 de zile de la absolvire, nu au reusit sa se incadreza in munca potrivit pregatirii profesionale, pot beneficia de indemnizatie de somaj - conform Legii 76/2002 privind asigurarile pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Indemnizatia de somaj se acorda la cerere, pe o perioada de 6 luni ( dupa expirarea celor 60 de zile de la absolvire) si consta intr-o suma fixa, lunara, neimpozabila in suma de 250 de lei, reprezentant 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.

Termenul de 60 de zile , in cazul absolventilor de liceu, incepe sa curga de la data de 27 mai 2017, indiferent daca au promovat sau nu examenul de bacalaureat.

In situatia corigentelor sau a situatiei scolare neincheiate , tinerii se pot prezenta tot in termen de 60 de zile de la sustinerea si promovarea examenului de corigenta.

Absolvenţii de studii superioare se pot înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă dupa sustinerea licentei.

Nu pot beneficia de indemnizatia de somaj absolventii care la momentul solicitarii acestui drept urmeaza o forma de invatamant. De asemenea, nu pot cere indemnizatia nici absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care la momentul solicitarii dreptului au promovat concursul de rezidentiat.

Nerespectarea termenului de 60 de zile, de la data absolvirii, atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Inregistrarea absolvenţilor ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă  se realizează la sediul agentiilor locale si punctelor de lucru din subordinea AJOFM Teleorman.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus