Menu
No title

                               

Clinica

Absolvenții de liceu se pot înscrie la AJOFM Teleorman până pe 24 iulie

Absolvenții de liceu se pot înscrie la AJOFM Teleorman până pe 24 iulie

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2017, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj numai dacă se înregistrează în evidenţele agenţiilor locale şi puncteleor de lucru din raza de domiciliu, în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor.

Actele necesare pentru înscrierea în evidentele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman sunt: acte de identitate (original şi copie, CI, certificat de naştere şi căsătorie, dacă este cazul); acte de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ (original şi copie); adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau cu restricţii; adeverinţa eliberată de administraţia financiară.

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă se realizează la sediul agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Teleorman, după următorul program: Luni-Joi: 08.00-16.30; Vineri: 08.00 -14.00.

Termenul de 60 de zile, în cazul absolvenţilor de liceu, a început să curgă de la data de 27 mai 2017, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, astfel data limită de înregistrare în evidentele AJOFM Teleorman este 24 iulie.

Nerespectarea termenului de 60 de zile, de la data absolvirii, atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, până la această dată în evidenţele instituţiei s-au înscris 665 de absolvenţi din acest an. Pot obţine indemnizaţia de şomaj doar absolvenţii care nu urmează o formă de învăţământ.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus