Menu
No title

                               

Clinica

310 teleormăneni au încasat ajutoare sociale necuvenite

310 teleormăneni au încasat ajutoare sociale necuvenite

310 teleormăneni au primit necuvenit ajutoare sociale, motivul fiind nedeclararea la primarie a veniturilor realizate din salarii sau pensii. În aceste cazuri, ajutoarele au fost sistate de la plată și beneficiarii pe nedrept vor fi nevoiți să dea banii înapoi.

 În primul semestru al acestui an, au fost verificate 54 de localitati, prin controale tematice stabilite de minister si controale inopinate dispuse in urma unor diverse sesizari din partea cetatenilor privind acordarea ajutoarelor sociale. ”Din cele 54 de localitati verificate de inspectia sociala,   4 au fost sanctionate cu avertisment, si alte alte 4 au fost sanctionate cu amenzi contraventionale intre 1.000 lei si 5.000 lei”, informează AJPIS Teleorman.

De la începutul anului, în urma masurilor lasate de catre auditorii Curtii de Conturi side catre inspectorii sociali, a constituit debite pe ajutorul social in suma de 156.728 lei pentru un numar de 310 beneficiari, care au primit necuvenit aceste sume de bani, motivul fiind nedeclararea la primarie a veniturilor realizate din salarii sau pensii.

În judetul Teleorman, la data de 30 iunie, erau în plata 10.340 beneficiari de ajutor social, cu 5% mai putin fata de sfarsitul anului trecut, când erau în plata 10.860 beneficiari de ajutor social. Din cei 10.340 beneficiari aflati in plata in prezent, 10% sunt in mediul urban, iar restul de 90% in mediul rural. Distributia beneficiarilor pe orase se prezinta astfel: Alexandria 409 beneficiari; Rosiorii de Vede 273 beneficiari; Turnu Magurele 331 beneficiari; Zimnicea 442 beneficiari și Videle 126 beneficiari.

Potrivit legii, nivelul lunar al venitului minim garantat este de: 142 lei pentru persoana singură; 255 lei pentru familiile formate din 2 persoane; 357 lei pentru familiile formate din 3 persoane; 442 lei pentru familiile formate din 4 persoane; 527 lei pentru familiile formate din 5 persoane; câte 37 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, în condiţiile prezentei legi. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelurile prezentate mai sus, şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus